keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Arkea pakoonPääsin tekemään yhteistyötä Presidentti Hotellin kanssa, en ollut ennen yöpynyt kyseisessä hotellissa. 
Täydellinen tilaisuus päästä hiukan arkea pakoon, irtiotto kaikesta muusta edes hetkeksi tekee hyvää.
Kolmen pienen lapsen äitinä minulla ei tuota vapaa-aikaa juuri ole, se vapaa-aika menee lapsien kanssa touhutessa tai kotiaskareita tehdessä. Siksi on tärkeä välillä pysähtyä miettimään, mistä saa sen voiman hoitaa kaiken.

Joskus elämä riepottelee oikein kunnolla, ja näyttää ne varjopuolet joista yli pääseminen voi tuntua jopa mahdottomalta. Olen juuri kokenut itse elämässä todella ison shokin, jota yritän tässä sulatella ja päästä takaisin arjen pieniin iloihin. Tämä yhteistyö oli siis myös oman elämäntilanteen kannalta todella loistava juuri nyt. Pääsin kotoa pois vähän väkipakolla ja sain muuta ajateltavaa edes hetkellisesti. Kun kotona tuntuu, että seinät kaatuu päälle ja silti sieltä pois pääseminen kaiken surun ja vaikeuden keskellä on vaikeaa.

Presidentti Hotelli on juuri uudistettu. Ivana Helsingin suunnittelijan Paola Suhosen luomissa huoneissa on eri teemoja. Teemat ovat hotellin kerroksittain, Suomalainen sisu, juhannus, satumetsä, hiljaisuus ja talvimyrskyn tunnelman. 

Hotellin aulasta löytyy Coffee bar, joka on auki ympäri vuorokauden. Sieltä saa pientä syötävää ja vaikka lasin kuohuvaa. Hotellin muista ravintoloista voit lukea tästä.

Meidän huone oli Hiljaisuus- kerroksessa, ja todella ihana Superior-huone kahdelle. Kerroksessa aisti sen hiljaisuuden samantien ja täytyy kyllä sanoa , että huoneessa tuli sellainen seesteinen olo siellä ollessa.

Vietimme ystäväni kanssa siellä oikeastaan vuorokauden putkeen, pientä ulkoilua lukuunottamatta.
Menimme asenteella jutellaan, ollaan ja nautitaan vaan siitä hetkestä mitä on.


Ihana hotellin väki oli jättänyt meille maukkaan yllätyksen, vähän purtavaa ja kuohuvaa. 
Kuohuva jäi kyllä nauttimatta, mutta ihana ele oli. 


Nautimme rauhassa seuraavana päivänä aamiaisen, jonka jälkeen vain olimme huoneessa vielä hetken. Paluu arkeen takaisin oli taas edessä, hetken paussi teki todella hyvää. 
Ystävyys on elämässä tärkeimpiä asioita, ystävän kanssa pystyy jakamaan elämän kaikki osa-alueet. Ilot ja surut, ilman että täytyy miettiä sen enempää. Olen onnellinen, että minulta löytyy tällainen ystävä joka lähtee lyhyellä varoitusajalla viettämään minun kanssani aikaa, pistää hetkeksi omat asiat syrjää ja tekee aikaa sinulle vain. 

Elämme hektisessä maailmassa, jossa jokaisella on enemmän ja vähemmän kiireinen aikataulu, mutta loppujen lopuksi kiire on vain tekosyy. Asioita saa hoidettua niin, että pystyy myös laittamaan jonkun toisen ihmisen omien menojen edelle. 

Se on minun mielestä ystävän ja kaverin ero, että tuntee ne ilot ja surut melkein ominaan ja siitä syystä tekee sen ajan ystävien näkemiselle vaikka mistä.

Elämässä huomaa ne oikeat ystävät minusta vaikeina hetkinä, mutta myös silloin kun sinulla menee oikein hyvin. Oikeat ystävät osaavat iloita ja tukea sinua ja ovat aidosti kiinnostuneita sinun asioista. Sen huomaa kyllä, ne tekopirteät onnittelut tai väkisin väännetyt kysymykset "kuinka voit"-paljastuvat kyllä. 

Itse olen kokenut molemmat ääripäät, olen saanut paljon Some-näkyvyyttä ehkä vähän yhtäkkiä ja saanut uusia hienoja juttuja tämän puolella. Niin olen huomannut, että ne joiden odotin olevan onnellisia ja iloisia minun puolesta on vähän kadonnut taustalle. Toisen puolesta iloitseminen tai toista onnitteleminen on selkeästi vaikeaa, kun itse tunnen että tällaisissa tilaisuuksissa olisi toisen puolesta todella onnellinen ja sanoisi sen ääneen.

Kun elämä taas näyttää sen kurjemman puolen, niin ne oikeat ystävät tulevat siihen vierelle pitämään sinua pystyssä melkein väkisin. Kun et osaa edes pyytää apua, ne on siinä ja tiedät että kaikki helpottaa vain ja ainoastaan siitä syystä että ne siinä on.

Tottakai elämässä on aikoja kun ei vaan pysty antamaan aikaa ystävilleen tarpeeksi, mutta onneksi on puhelimet keksitty ja aina voi soittaa ja kertoa olevansa tukena. Minusta on tärkeää, että jokainen ymmärtää että ystävyys on suhde, ja mikään suhde ei pysy hengissä itsestään.

Pahimmillaan tällaiset ajat kun menee huonosti tai todella hyvin ja ystävät ei ehdi olemaan läsnä tai jopa ei "halua" tekee kyllä hallaa. Itse olen menettänyt elämän aikana muutaman hyvinkin tärkeän ystävän tästä syystä. 

Mutta sellainen sanonta " Kaverit tietävät tarinasi, ystävät ovat osa sitä" - pitää kyllä täysin paikkansa, moni tietää pinnalta mitä sinun elämässä tapahtuu, mutta harva tietää mitä oikeasti olet kokenut ja tuntenut. 

Torstaina vietetään Ystävänpäivää, haluaisinkin että pysähdyt hetkeksi miettimään mitä ystävyys sinulle merkitsee ja miten sinä vaalit ystävyyttä.  Myös siskot, äidit ja muut perheenjäsenet on niitä ystäviä.  Nekin suhteet tarvitsee ylläpitoa, yritetään muistaa ne suhteet, koska joku päivä voi olla että juuri sinä tarvitset sitä tukea ja apua, ja kuka sitä sinulle antaa jos et itse jaksanut välittää.

Ystävyys ei ole sanoja, ystävyys ei ole materiaalia, vaan vieressä kulkemista.
Toisen vierellä olemista kun elämässä menee hienosti tai kun menee todella huonosti. 


Ihanaa keskiviikkoa <3

- L -

* Majoitus saatu yhteistyössä Presidentti Hotellin kanssa. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti