tiistai 28. kesäkuuta 2016
Raparperimehu
Juhannus
lauantai 18. kesäkuuta 2016
3 vee juhlat
perjantai 17. kesäkuuta 2016
Pink💕
torstai 16. kesäkuuta 2016
Helpot ja nopeat sämpylät
- Laita kulhoon vähän kättä lämpöisempää (n. 42 astetta) vettä. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja ala hiljalleen lisätä jauhoja. Vispilä toimii noin neljänteen jauhodesilliseen asti :)
- Lopuksi lisää 2 rlk öljyä ja sekoita kunnolla. Anna kohota noin puoli tuntia.
Kohotuksen jälkeen lisää taikinaan vielä 2 rkl öljyä ja vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois. Kaiken öljyn voi sekoittaa taikinaan jo ennen kohoamista, mutta öljyn lisääminen tässä vaiheessa helpottaa leipomista, sillä taikina tarttuu tukevasti käsiin.
- Muovaa taikinasta n 20 pientä sämpylää. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna samalla sämpylöiden kohota liinan alla vielä noin 20 min.
- Paista sämpylöitä noin 10-15 min riippuen sämpylöiden koosta. Käytä uunin keskiosaa. Kiertoilmauunissa asteita vähän vähemmän.
-L-
perjantai 10. kesäkuuta 2016
Mustikka-puolukkapiiras
maanantai 6. kesäkuuta 2016
Nutella-juustokakku
Tomaatti - mozzarellapiirakka
Piirakkapohja (1 pyöreä piirakka):
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita melkein sula voi ja porkkanaraaste keskenään
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinaksi
4. Voitele matala piirakkavuoka kevyesti öljyllä
5. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille ensin lusikalla ja sitten painellen jauhotetuin sormin
6. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 5-10 min