tiistai 27. joulukuuta 2016
Joulu taputeltu
lauantai 24. joulukuuta 2016
Glögikakku
Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella.
Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita.
Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
keskiviikko 21. joulukuuta 2016
Daim- valkosuklaafudge
Pätkisfudge
sunnuntai 18. joulukuuta 2016
6 yötä jouluun
perjantai 9. joulukuuta 2016
Talo- projekti etenee
tiistai 29. marraskuuta 2016
Omena-mutakakku
lauantai 26. marraskuuta 2016
Marraskuu
perjantai 4. marraskuuta 2016
Dumble- palat
130 g voita
1, 2 dl sokeria
2 muna
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
(75 g suklaarouhetta)
Dumble- nameja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna, lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot joukkoon pienissä erissä ja lisää lopuksi jos haluat suklaarouhe, voit jättää myös pois niin saat vaalean pohjan.
Levitä taikina vuokaan ja asettele dumble- karkkeja miten paljon haluat. Paista uunissa n. 15 min ( tarkkaile ettei pala)
-L-
sunnuntai 16. lokakuuta 2016
Talo- projekti
maanantai 10. lokakuuta 2016
Vaunut saapuivat
maanantai 26. syyskuuta 2016
Juhlahumua
sunnuntai 25. syyskuuta 2016
Brookies
Totaalinen herkuttelijan taivas, brownie ja cookies samassa paketissa.
Brookies
Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja vehnäjauhot. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17x27 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Cookies-taikina:
125 g voita
1, 25 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
(75 g suklaarouhetta)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna, lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot joukkoon pienissä erissä ja lisää lopuksi jos haluat suklaarouhe, voit jättää myös pois niin saat tavallista cookies makua .
Laita taikina esipaistetun pohjan päälle pieninä nokareina (nokareet leviävät uunissa).
Anna olla uunissa hetki n. 5-7 min, tarkkaile koko ajan ettei kypsy liikaa.