Halusin myös tehdä jotain uutta, joten näihin kekkereihin tulee mm. kinkkuhyrriä. Aivan kuin korvapuusteja mutta suolaisia;)
Tässä ohjetta, jos joku haluaa koklata :)
n. 17 kpl
1 pkt voitaikinaa (n. 500 g)
Täyte:
175 g vähärasvaista palvi/savukinkkua
½ paprikaa
1 pieni tai ½ isoa purjoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria
Pinnalle:
1 muna
1 ½ dl emmental-juustoraastetta
Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.
Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi ja purjo pieneksi hakkelukseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm). Levitinn taikinalle hiukan bonjouria ( valkosipuli- sipuli ) Ripottele taikinalevylle kinkku, paprika, purjo ja juustoraaste. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria, kuivattuja yrttejä tai tuoreita yrttejä. Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.
Laita hyrrät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Tämä on kuin korvapuustejen tekoa:) Ja täytteeksihän voi laittaa mitä ikinä haluaa ( esim pizzahyrriä tms. )
Huomenna sitten lisää leivonnaiskuvia :)
Herkullista viikonloppua kaikille <3
Kiitos vinkistä :)
VastaaPoista