Suklaabrownies
(n.
12 hengelle)
3
dl sokeria
250
g voita
250
g 70% tummaa suklaata
3
munaa
1
keltuainen
1,5
dl vehnäjauhoa
1,5
dl kaakaojauhetta
1
tl leivinjauhetta
Laita
uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sekoita voi ja sokeri todella
kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Laita puolet suklaasta sulamaan
vesihauteeseen
ja murskaa toinen puoli suklaasta karkeaksi
murskeeksi.
Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa ne haarukalla
kevyesti rikki.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot,
leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Sekoita sitten jatkuvasti hitaasti tai
keskinopeudella vatkaten munaseos voi-sokerivaahtoon vähän
kerrallaan.
Kun
seos on kutakuinkin tasaista, sekoita mukaan lastalla kääntelemällä
sulanut suklaa.
Siivilöi mukaan jauhoseos ja lisää lopuksi
suklaarouhe.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, pienehköön
uunivuokaan.
Taikina ei kohoa kauheasti uunissa, joten kannattaa
käyttää mielummin pientä kuin suurta astiaa, jotta torttuun jää
kunnolla korkeutta.
Paista
kakkua uunissa n. 20 minuuttia ja kokeile haarukalla kakun keskeltä.
Jos kakku on tahmaista, mutta ihan raakaa taikinaa ei tartu
haarukkaan, kakku on valmis.
Parempi jättää kakku mielummin vähän
liian löysäksi kuin paistaa liian kypsäksi, sillä se jähmettyy
hieman jäähtyessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti