Pohja:
120g
voita
1
½ dl fariinisokeria
2
½dl kaurahiutaleita
2dl
vehnäjauhoja
1tl
leivinjauhetta
1/4tl
suolaa
Täyte:
1prk
rahkaa
3/4dl
sitruunamehua
2-3tl
sitruunan raastettua kuorta
1.
Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja fariinisokeri
kulhossa.
Lisää
joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
Sekoita
taikina murumaiseksi seokseksi.
2.
Päällystä noin 20x20cm piirakkavuoka leivinpaperilla.
Painele
hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle.
3.
Sekoita rahka, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhossa.
4.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Ripottele
loput taikinasta täytteen päälle.
5.
Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna
jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
6.
Säilytä jääkaapissa. Sitruunaneliöt ovat parhaimillaan viileinä.
Tosiaan tein tähän muutoksen, koska rahkan tilalle olisi
kuulunut laittaa 1 prk kondensoitua maitoa.
Mutta minä harvoin siitä tykkään, joten tein muutoksen ja laitoin
rahkaa.
Eli makeampaa tulee jos laitat tuon kondensoidun rahkan tilalle.
Tosiaan tein tähän muutoksen, koska rahkan tilalle olisi
kuulunut laittaa 1 prk kondensoitua maitoa.
Mutta minä harvoin siitä tykkään, joten tein muutoksen ja laitoin
rahkaa.
Eli makeampaa tulee jos laitat tuon kondensoidun rahkan tilalle.
- L -
Nam! Pitääpä testata! :)
VastaaPoistaheh, nämä oli todella hyviä<3
Poista