sunnuntai 30. elokuuta 2015

Gluteeniton ja maidoton raparperipiirakka

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin. 
Itse kun en tuota maitoa voi enää käyttää, niin on joutunut miettimään leipomisessa uusia juttuja. Rakastan piirakoita , joissa on jonkinlainen kunnon täyte. Esim kermaviilistä tehty, mutta ne on itsellä nyt historiaa .

Joten testaamalla vaan uusia makuelämyksiä kehiin.

Tästä muodostui kyllä paras piirakka, mitä olen koskaan tehnyt/ maistanut.

Gluteeniton ja maidoton raparperipiirakka.
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kookossokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita ( esim lidl leivontamargariini on maidoton)
2 dl maitoa ( esim mantelli/ kauramaito)
1 muna
3 raparperinvartta, pilkottuna noin 4 dl
- Mittaa ensin kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää loput ainesosat ja sekoita taas. 
- Kaada piirakkavuokaan (voideltuun) ja upota raparperinpalat taikinan joukkoon. Sitten eikun uuniin 200 astetta ja 25 min. Valmista on, kun pinta on kullanruskea.
- Jäähdytä hetki, sillä parhaimmillaan raparperipiirakka on vielä lämpimänä.
Pohja on loistava, nopea ja helppo makeiden piirakoiden pohja vuodenajan mukaan. Keväällä raparperia, kesällä mansikoita ja mustikoita ja syksyllä omenaa, talvella sitten samat pakkasesta.




- L-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti