perjantai 2. syyskuuta 2016

Muutto takana

Taas kulunut aikaa viimeisestä kirjoituksesta, nyt vain ollut niin kiireistä kaikkien asioiden kanssa.

Tuntuu, että aika lentää. Juurihan me vasta allekirjoitettiin myyntipaperit asunnosta ja meillä oli se 2 kuukautta aikaa ennen muuttoa ja nyt muutto on jo takana. 

Hyvästit jäi vanhalle asunnolle ja ensimmäistä kertaa oli asunto, josta oli vaikea luopua. Ja itku tuli kun viimeisen kerran oven laitto takanaan kiinni. 


Nyt nokka kohti uusia haasteita ja niitä riittää. Tontti odottaa tekemistä. Paljon papereiden pyörittämistä ja suunitelmien tekoa. 

Helsingissä ei tuo talonrakennus ole helpoksi tehty.

Tarvitaan kaikenlaisia suunnittelijoita , valvojaa yms jotta homma saadaan edes aluilleen. 

Olemme nyt palkanneet pääsuunnittelijan, joka iskee nimmareita meidän piirustuksille ja suunnitelmille. 
( Piirsimme siis itse talon) 

Emme ota valmista talopakettia, vaan rakennamme itse. 

Nyt olemme päässeet siihen pisteeseen, että odotamme virallisia papereita eri tahoilta, jotta voimme alkaa hakea rakennuslupaa. Jotenkin naurettavaa kun pitää käydä ensin hyväksyttämässä kaikki suunitelmat Helsingin rakennusvalvonnassa, ennen kuin voi edes miettiä rakennusluvan hakemista ja sitten taas odotellaan kuukausia, että saadaan lupa. 

Onneksi meillä kuitenkin meni suunitelmat läpi ekalla esityksellä, ettei tarvitse juosta tuota kohtaa tekemässä montaa kertaa. 

Ne on nämä paperihommat jotka vie yli puolet talonrakennus ajasta. 

Nyt siis vielä pyöritellään papereita ja odotellaan.

Tältä näyttää meidän tontti tällä hetkellä. 
Ihanan vihreää siellä on vielä. Tontilla on niin paljon omena-,päärynä- ja luumupuita, että voisi pystyttää torin niiden sadoista. Kaikkihan tottakai menee maan tasalle kun rakennustyöt alkaa.


Virallisesti on kesä ohi, syyskuu alkoi. Tuntuu että kesä meni ihan hetkessä.     

Onneksi nyt ollut lämpimiä päiviä ja aurinko paistanut. 


Esikoisella alkoi koulu ja sekin tuonut uusia kuvioita perheeseen. Neitihän on ihan innoissaan koulun alkamisesta. Tuntuu, että juuri pitelin pientä kääröä sylissä ja nyt hän on ensimmäisellä luokalla ja täyttää pian 7 vuotta. 

- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti