tiistai 20. marraskuuta 2012

Jouluisia herkkuja

Niin se marraskuu vetelee jo viimesiä ja sieltä se ihana Joulua alkaa lähestyä :) Sitä on taas niin odoteltu.
Tämä joulu on meillä hiukan erilainen, en viitsi hankkia edes joulukuusta kotiin koska muutta on edessä vuoden lopussa niin melkeimpä kaikki joulukoristeetkin pysyy laatikoissaan. Harmillista, koska rakastan joulukoristeita ja ennenkaikkea kuusen tuoksua. Noh, ensi vuonna sitten ;) Kyllä tänäkin vuonna meinaan kynttilöitä ja koristeita laitella mutta vähemmässä määrin, pienet määrät saa sitten vaikka muuttaessa muovipussin heitettyä :) Ihan vielä en ole joulua kotiin tuonu, mutta viimeistään joulukuun alussa kyllä on saatava, nyt vasta kynttilöitä, glögiä ja pipareita. Piparkakku-taloa jo suunitellut, että millainen tänä vuonna tulisikaan ja kohta aloitetaan askartelee pikkuiseni kanssa hänelle joulukalenteria:)
Löysin ihanan jouluisen reseptin Kotinvinkin- sivuilta, pitänee kokeilla piakoin miltä maistuu glögijuustokakku:)



200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita sulatettuna
TÄYTE
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä
GLÖGISIIRAPPI
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria

1. Aja keksit ja piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.
3. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.
4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.

Näyttää aika herkulliselta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti