lauantai 25. tammikuuta 2014

Raparperipiirakka


Pitkästä aikaa päätin leipoa :)

Tänään hyvää ruokaa ja hiukan herkuttelua,
tai ehkäpä hiukan enemmän ;) hehhe

Leivoin pitkästä aikaa raparperipiirakkaa

Tässä reseptiä


 150 g voita tai margariinia


 1 dl sokeria


 1 muna


1,5 dl kaurahiutaleita


1,5 dl vehnäjauhoja




   Täyte:

    3-4 dl raparperia

        1 dl sokeria


    2 dl kermaviiliä
    1 tl vaniljasokeria






Vaahdota voi ja sokeri keskenään. 
Sen jälkeen sekoita joukkoon varovasti muna. 
Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. 
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle. 
Lisää raparperi- tai omenaviipaleet tai marjoja taikinan päälle. 
Sekoita keskenään kermaviili, sokeri, vaniljasokeri. 
Kaada seos raparperin päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. 
Varo, ettei pohjasta tule liian kova.  

- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti