sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Hat Yai-Krabi

Matkustusta oli taas tiedossa, kun oli aika vaihtaa maisemaa ja hyppää minivanin kyytiin ja suunnata katse kohti Krabia.

Minivanit on todella hyvä tapa matkustaa Thaimaassa, edullisia ja nopeita.
Alkumatka yleensä kestää hetken , kun kuski kerää auton täyteen ihmisiä. Minivaneissa maksetaan penkeistä, eli jos on matkatavaroita, niin kannattaa ilmoittaa ne. 

Me maksoimme 4 penkistä, johon kuului siis 1 penkki tavaroille.

250 Bath maksoi yksi penkki, eli meidän reissu maksoi yhteensä 1000 bath eli 25€ yleensä .Matka kesti kaikkineen noin 5 tuntia, johon kuului puolessa välissä pieni pysähdys. Sai käydä vessassa ja ostamassa ruokaa tms jos halusi .Maksoimme kuskille vähän extraa niin saimme kyydin hotellille asti. 

Krabilla olemme nyt 3 yötä ja majoitumme Red Ginger Chic Resortissa.

Hotellimme sijaitsee Ao Naon -beachillä, joka on varmaan Krabin suosituimpia paikkoja, eli täältä löydät turisti kohinaa. 


Hotellissamme maksoi yö 56€/ yö ja olemme siis 3 yötä täällä nyt.


Kävimme tuollaisella 4 saaren venereissulla, lähtö oli klo 9 ja paluu takaisin n.klo 15. Retkeen kuului siis 4 eri saarta, jossa pääsi rentoutumaan ja uimaan,
Snorklaamaan ja tutkimaan paikkoja. 
Retken hinta oli 500 Bath / aikuinen ja lapsi 300 bath ja vauva ilmainen. 
(  12€ ja 7€ )


Ensimmäinen saari oli Prha Nang- saari.
Phra Nang sijaitsee komealla paikalla: aivan rannan edessä kohoaa karstikivikallio. 

Rannan hauskin erikoisuus on läheltä vesirajaa löytyvä prinsessaluola, joka on täynnä peniksenmuotoisia puuesineitä hedelmällisyyden symboleina. Rannalle nimensä antaneen hukkuneen Phra Nang -prinsessan henki elää legendan mukaan edelleen luolassa.Toinen pysähdys oli Chicken Island, saari on saanut nimensä kallion muodosta, sillä saaresta nouseva kalliomuodostelma on kanan pään muotoinen. Täällä pääsimme snorklaamaan ja neiti pääsi ekaa kertaa elämässä syviin vesiin snorklaamaan. Upeita kaloja ja merenalaista elämää omin silmin. 


Kolmas saari oli Tub- saari. Jossa oikeastaan oli kaksi saarta, Ko Mo- saari, joiden välillä pääsi kävelämään laskuveden aikaan. Ja oli hauska nähdä veden laskeutuvan koko ajan ja hiekan tulevan esiin saarien välissä. Tällä saarella oli myös lounas, joka kuului hintaan. Oli muuten todella hyvää ruokaa tarjolla . 


Viimeinen saari oli Poda- saari. Upea ja pitkä ranta, rannalta löytyy bungalow- jossa voi vaikka yöpyä. 


Retki oli kyllä upea, ihana aurinkoinen päivä kauniita maisemia katsellen . 

Lapset viihtyivät ja todella voin suositella tällaisia myös pienten lasten kanssa. Snorklaaminen onnistui hyvin, pienin kellui vedessä meidän kanssa kellukkeet kädessä kun me snorklattiin vuorotellen. 

Tänään vietetään Makha Buchan päivää , joka on suuri buddhalainen juhla, jota vietetään täyden kuun aikaan kolmantena kuu-kuukautena, yleensä helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa. Päivää juhlitaan Buddhalaisuuden tärkeimpiä tapahtumia, jossa yhdeksän kuukautta Buddhan saaman valaistuksen jälkeen 1250 munkkia tuli etukäteen ilmoittamattaan ja kuuntelemaan Buddhan saarnausta ja että he
kaikki olivat valaistuksen kokeneita munkkeja, jotka itse Buddha oli vihkinyt. Buddha kertoi heille buddhismin kolme sääntöä, jotka kaiketi vapaasti suomentaen ovat jotakuinkin:
1.Luovu pahuudesta 
2. Puhdista sielusi ja 3. Viljele hyvää. 

Lisäksi tämä kaikki tapahtui täyden kuun
aikaan tähän aikaan vuodesta, joten tästä kaikesta ilmeisesti Makha Bucha päivä.

Makha bucha päivää vietetään käymällä temppelissä kuuntelemassa seremonioita ja sytyttämällä siellä kynttilöitä
merkittävän päivän kunniaksi. Tosin tämäkin päivä on kovasti kuulemma
kaupallistunut ja ihmiset vaeltavat temppelien sijasta mieluummin
ostoskeskuksiin.

Huomisesta alkaen meillä on sitten oma auto käytössä, jolla matkaamme seuraavia välimatkoja . Vuokrasimme auton krabin lentokentältä, ja palautamme sen Hua Hiniin. Meillä on auto vuokralla 19 päivää ja sen hinta on 570€ yhteensä. 


-L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti