perjantai 26. helmikuuta 2016

Krabi - Nakhon si Thammarat

 
Oli aika jatkaa matkaa ja Krabi jättää taakse. Suuntana Nakhon Si Thammarat, paikka joka ei todella ole turistien löytämä. 

Lähdimme ajoissa ajamaan, matkaa oli parisen tuntia. Ensimmäinen välimatka itse ajaen. Haasteita löytyy koska liikenne on vastakkainen kun Suomessa, ratti väärällä puolella. 


Omalla autolla kulkiessa on kuitenkin isot edut, voi pysähtyä sinne mihin haluaa ja voi löytää hienoja paikkoja mitä ei ikinä olisi edes nähnyt, jos olisi mennyt esim minivanilla. 

Pongasimme matkalla kyltin vesiputouksista, kävimme välipysäkillä sitten siellä. Tha Phae- vesiputoukset osoittautui hienoiksi. Upeat ja olimme ainoat siellä. Keskellä ns maaseutua . 

    

Pääsimme perille Nakhon Si Thammarat- kaupunkiin, ilman eksymistä.

Nyt olimme paikassa jossa ei englantia juuri lue missään. Turisteja ei näy ja me katukuvassa olimme ns. Nähtävyys.

Majoituimme The Twin Lotus hotellissa, ihan keskustassa , hotelleja ei ollut kuin muutama. 

Yö tässä hotellissa maksoi 37€/ yö ja olimme 3 yötä .

    

    

    

    

Teimme päiväretken n. 30 km päässä oleville Karom vesiputouksille. 

Upealla National Park -alueella. 
Vesiputouksille maksoi 430 Bath yhteensä ( 200 bath aikuinen ja 30 bath auto eli yhteensä 11€ )

   
 
    

    

    

    

    

    

    

    

Vesiputouksille oli aika kova kiipeäminen, eli ihan kaikille sovi paikka kyllä, mutta hyvin jaksoi esim 6- vuotias kiivetä.

    

   

Lähtiessämme löysimme pienen koiravauvan parkkipaikalta. Koiraihmisinä meidän lähtö viivästyi aika pitkään, kun jäimme koiran kanssa leikkimään ja silittelemään. 

    

Pysähtymisen arvoinen paikka kyllä, paikallista elämää, hiljainen paikka.

Lauantaina oli matkapäivä edessä taas ja meidän piti jatkaa 100 km ylös päin, pysyä kuitenkin vielä Nakhon Si Thammaratissa. 

Saimme kuitenkin viestin perjantaina Agodalta, ( josta hotellin olimme varanneet ) että hotellihuoneemme katto oli jotenkin vioittunut myrskyssä. Hotelli tarjoaisi korvaavan huoneen kyllä. 

Hetken aikaa pohdittuamme päädyimme muuttamaan suunitelmaa ja jatkamaan matkaa sittenkin Koh Samuille. 

Ihan varmuuden vuoksi, jos myrsky nyt pyörii tällä alueella, onneksi meidän eteen ei ole sattunut myrskyä tai sateita tms.

Agodalta todella hyvää palvelua, koska saimme peruuttaa hotellivarauksemme ja saimme rahat takaisin, vaikka heidän ei olisi tarvinnut korvata peruuttamista. Saimme vielä -10% alennusta seuraavasta hotellivarauksemme, jonka nyt käytimme tuohon Koh Samuin hotelliin. 

Nyt matkapäivä siis edessä ja lisää kirjoittelua Koh Samuilta.

-L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti