sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Syötävän hyvää sunnuntaita

Rakastan sunnuntaita, silloin voi tehdä mitä vain. Vaikka meidän perheessä viikonloput onkin aina ns. vapaita niin tuntuu että oikeasti sunnuntai on se vapaapäivä, joka tuntuu vapaalta. Lauantaisin on aina jotain sovittua tms. No minulla on myös aina Elixia-jumpat lauantaisin ja eilen sattui olemaan vielä tuplatunnit sovittuna. Eli tuli jumpattua oikein kunnolla;) Tein myös illanratoksi omppuhilloa;) nyt on kyllä omenapuu tyhjennetty ja pakastin ahdettu ihan viimeisiä koloja myöten marjoista, ja omppusoseesta ja hillosta;)
Purkit väheni aika nopeasti;)

Olimme sopineet ystäväpariskunnan kanssa myös grillaussunnuntain, joten päätin pyhittää sunnuntain aamupäivän leipomiselle:) Päätin kokeilla grillailu jälkkäriksi musta-punaviinimarjapiirakkaa ( tein sen samalla ohjeella kuin mustikkapiirakan, jonka ohjeen olen aiemmin laittanut ), oli kyllä aivan mahtavaa. 
Tein myös patonkia grillailuihin, oli muuten ensimmäinen kerta kun teen patonkia, leipää ja sämpylöitä teen usein, mutta jostain syystä patongit on jääny tekemättä. En ymmärrä miksi, koska se oli niin hyvää ettei kaupan patongit kilpaile ihan samassa sarjassa;) 

Itse laitoin patonkien päälle unikonsiemeniä, kurpitsansiemeniä ja pellavarouhetta:) nams.
Tässä resepti:)

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla
Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

Voit ripotella taikinalevyn sisälle juustoraastetta, valkosipulirouhetta tai maustevoiviipaleita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti