lauantai 23. marraskuuta 2013

Omena- ranskankermapiiras


Tämä piiras nousi kyllä nyt aivan ykköiseksi minulla.
Tämä on niin ihanan pehmeä, eikä todellakaan niin perinteinen
omppupiirakka.
Siis aivan loistava <3 Niin hyvää, että huhhuijakkaa


Omena-ranskankermapiirakka

                                                                           Pohja:
                                                                3 dl vehnäjauhoja
                                                                    1/2 tl suolaa
                                                    75 g kylmää voita/margariinia
                                                             3-4 rkl kylmää vettä

                                                                        Täyte:
                                                        2,4 dl ranskankermaa
                                                                      2 munaa
                                                                 2,4 dl sokeria
                                                                   2 rkl jauhoja
                                                                   1/4 tl suolaa
                                                                  1 tl kanelia
                                             n. 7 dl omenoita (itselläni oli n. 6 kpl)

                                                                      Toppinki:
                                                                   0,8 dl jauhoja
                                                                   0,8 dl sokeria
                                                             0,8 dl kaurahiutaleita
                                                                  1/4 tl suolaa
                                                            55 g voita/margariinia



Valmista pohja nyppimällä jauhot ja suola kylmän voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja kääntele/painele lastalla kiinteäksi taikinaksi. 

Laita kylmään kelmussa noin tunniksi.

Valmista odotellessasi täyte. 
Sekoita kulhossa ranskankerma, munat, sokeri, 
jauhot, kaneli ja suola. Kuori omenat ja poista keskiosa. 
Pilko pienehköiksi kuutioiksi. 

Sekoita ranskankermatäytteen joukkoon. 
Jauhota leivonta-alusta ja kauli taikinaa, 
käännä aina välillä 90 astetta kellonmyötäisesti. 
Kun taikina on pari senttiä piirakkavuokaa 
(vuoan halkaisija n. 23 cm) suurempi, 
nosta se voideltuun vuokaan kaulinta apuna käyttäen. 
Painele reunoille ja pohjalle, 
älä kuitenkaan venytä tai runno. 

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. 
Sulata päällisen margariini ja sekoita kaikki aineet keskenään. 
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päällimmäiseksi muruseos. 
Paista uunissa 20-30 minuuttia.
 Leikkaa vasta jäähtyneenä.


Ja kaikki koklaamaan

- L -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti