keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Lasten oma valtakunta

Kun suunnittelimme taloamme ajattelimme, että tottakai yläkertaan tulee isommille omat huoneet.

Rakentaessa alkoi hiukan ajatus muuttua, ensin ajattelimme toiseen huoneeseen lasiseinää ja siitä se sitten muuttui täysin seinättömään kerrokseen. 

Yläkertamme on siis yhtä isoa tilaa, yläkerrassa on 78 neliötä ja siellä asustavat 8- vuotias neitokainen ja kohta 5 - vuotta täyttävä poitsu tulevat vaihtelevalla menestyksellä toimeen. Välillä leikitään yhdessä kuin parhaat kaverit ja välillä lentää lieskat kuin pahimmalla sotatantereella, mutta niinhän sen kuuluu mennä.

Tila on yhtä, mutta silti rakennettu siten, että molemmat pääsee toista piiloon ja omaan rauhaan. Wc ja rappuset hiukan katkaisee tiloja siten että huoneiden toiset puolet ovat piilossa toiselta.

Tässä hiukan kuvia meidän yläkerrasta, isompien lapsien valtakunnasta.

Rakensimme itse vaatekaapin kun korkeus oli hiukan haastava. Neidin huoneen puolella on varasto, joka on siis huoneen mittainen. Mietimme ensin myös ovea tuohon, mutta jätimme sen auki. tuleepahan pidettyä se siistinä.Tehosteseinä on maalattu:
Siirrytään sitten pojan huoneeseen, pojan huoneessa on myös yhteinen televisio. 
Teimme itse pojan huoneeseen tuollaisen sohvan, jossa selkänojana ylimääräinen patja myös, toimii hyvin vierassänkynä tuon sohva ja vielä lisänä patjakin lattialle mahdollisuus sitten saada jos joskus tulee enemmän yövieraita.

Sohvaan rakensimme myös avattavan laatikon, toimii pöytänä ja säilytystilaa. Löysimme mustan lasioven Ikean löytöpisteestä.  Poika on nukkunut tässä sohvassa jo useasti, oli siis menestys tämä sohva.Rakensimme myös itse talo-sängyn, saimme hyödynnettyä ihan alimman kohdan seinästä myös hyvin tällä ratkaisulla.

Vihdoin eilen saimme myös nuo renkaat kattoon, ostin ne jo viime syksynä rakennusvaiheessa. Joskus vaan tuntuu, että kun ei heti tee niin se jää sitten ja unohtuu.
( @suomenvoimistelutuote)


Pojan huoneen seinä maalattu:


Pikakuva myös huoneiden välitilasta, rappusten edestä. Halusimme luoda tähän kattoikkuna- illuusion. Kaksi isoa ledvalaisinta, ollut kyllä katseenvangitsijat monelle vieraalle. 

Rakennusvalvonnasta kun tehtiin muuttotarkastusta ihasteltiin muutenkin meidän valoratkaisuja.


Ihanaa keskiviikkoa kaikille <3

<3 Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti