tiistai 21. toukokuuta 2019

Itsetehty Sushi

Sushi, tuo ruoka joka jakaa mielipiteet eri suuntiin. Itse en ole koskaan tykännyt raa'asta kalasta, mutta kun se on riisin kanssa Sushin sisällä rakastan sitä.

Rakastan Sushia ja voisin melkein elää sillä pelkästää, en ennen tykännyt näistä missä oli levää päällä mutta nykyään olen oppinut tykkäämään niistä myös.

Olen miettinyt että olisi kiva kokeilla tehdä Sushia itse joskus kotona, mutta jostain syystä ajatuskin on tuntunut jo liian työläältä. Nyt kuitenkin ystävän rohkaisemana päätin testata myös itse näiden tekoa.

Ostin kaupasta bambu-alustan, merilevää, Sushiriisiä ja erilaisia aineksia sitten sisään.

Ostin savustettua graavilohta, kurkkua, tonnikalaa. Minusta ihan parhaimpia on ne jossa on pelkkä riisi ja siinä päällä on tonnikalatahnaa, nam.

Luin että Sushin tekemisessä vaikeinta on saada riisistä oikeanlaista, no minulla on riisinkeitin joten tätä minun ei tarvinnut jännittää yhtään siis. Riisinkeitin on minusta ihan ehdoton, riisi valmistuu täydelliseksi ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään. 

Tässä sinulle helpot ohjeet kuinka onnistut Sushin teossa kotona.

- Levitin merilevän bambu-alustalle ja sitten kosteilla sormilla riisin koko merilevälle. Jätä merilevän toisesta päästä noin 3 cm ilman riisiä.
- Sitten painoin pienen uran keskelle riisiä ja laitoin täytteen sinne. Olin pilkkonut kurkkuja, graavilohta pienemmiksi.
- Kostuta merilevän osa jossa riisiä ei ole ja rullaa bambualustan kanssa tiiviiksi rullaksi.
- Leikkaa rulla vedessä kastaen terävällä veitsellä, riisi jää helposti muuten kiinni ja tulee vain sotkua.

Tein myös ilman merilevää
- Kostuta sormia vedellä ja muotoile riisistä pieniä soikeita palloja ja laita päälle vaikka graavilohta ( itse laitoin päälle graavilohta jonka olin nopeasti käyttänyt kuumalla pannulla.




Siis nam, todella helppoa ja nopeaa. Ennakkoluulot näiden vaikeudesta oli kyllä turhaa, nopeasti sai todella ison satsin valmiiksi ja vitsit oli kyllä niin hyviä.

Suosittelen testaamaan jos olet Sushin ystävä.

 - L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti