maanantai 25. tammikuuta 2016

Hiekkadyynit- kohta matka jatkuu

Niin se aika kuluu, olemme nyt olleet reissussa 13 päivää yhteensä.
Vielä olisi tänään kokonainen päivä nauttia Phan Thiet:n ihanista paikoista, huomenna aamusta lähtee bussi kohti Ho Chi Minh Cityyn.

Kävimme Mui Ne:n punaisilla hiekkadyyneillä, jonne on matkaa noin 26 km, Phan Thiet:n keskustasta. Bussi Nro 1 vie ihan perille asti ja matka maksaa sen 13,000 dongia/ hlö ( n. 50 senttiä)


Kun astuimme bussista ulos, niin luoksemme ryntäsi iso lauma pieniä lapsia liukureiden kanssa ja yritti tarjota pientä maksua vastaan liukureita käyttöömme. Jätimme kuitenkin liukumisen väliin ja päätimme ihailla vain maisemia jalkasin.Tällaisia paikkoja ei ihan joka puolella näe, meri toisella puolella ja hiekkadyynit toisella puolella.
Upeat maisemat ja taas tuli kyllä yhden kokemuksen rikkaammaksi.
Lapset oli aivan innoissaan, iso hiekkalaatikko.Vietimme pitkän ajan tallustellessa, upea auringonlasku oli ihana viettää hiekalla istuen.
Matka jatkui Mui ne:n keskustaan syömään, tapasimme matkalla vapaana paljon kanoja, kukkoja ja pari kalkkunaa. Myös lehmät kulkee ihan irrallaan täällä.


Vietnamista saa kyllä varmaan mitä vaan syötävää. Tämä oli kyllä itselle sellainen pieni shokki, oli pääkin vielä paikalla. Huh.


Upeita paikkoja, Vietnam on kyllä osoittautunut yhdeksi parhaimmaksi maaksi, jossa olemme käyneet. Phan Thiet on itsessään meidän makuun enemmän, kuin esim Mui Ne- se on on enemmän turistipaikka. Ravintoloita on rivissä ja kaikenlaista ostettavaa löytyy, toisin kuin Phan Thiet:n keskustassa. Enemmän kaikkea paikallisille, ravintoloita toki, mutta niissä ei englantia puhuta ja isompia marketteja on muutama, joissa paikalliset käyvät ostoksilla. Niissä on todella edullista.

Phan Thiet on siis paljon maanläheisempi ja siksi meidän makuun enemmän.Kaiken Aasialaisen ruoan keskellä päätimme käydä syömässä vähän muuta välillä. Täältä saa burgereita, fish&sips, pihviä ja tottakai pizzaa. Oli kyllä pitkästä aikaa parasta pizzaa mitä olen syönyt. Kunnon Italia-meininkiä ja todella hyvää palvelua.
Hinnat oli hiukan kalliimpia ( mutta tällä alueella kaikki on, koska turisteja on niin paljon ). Hinnat pyöri 4-6 e paikkeilla per ruoka, mutta ateriat oli todella suuria.
Nämä ravintolat löytyvät Phan Thiet- rantakadulta ( n. 7 km keskustasta, pääsee bussilla hyvin).


Kävimme eilen illalla ostamassa liput bussiin tiistaita varten Ho Chi Minh Cityyn.

 Bussi lähtee 9.00 aamulla, ja bussifirma tulee hakemaan hotellilta hiukan ennen sitä.  
Erinomainen palvelu.

Näissä paikallisten käyttämissä busseissa myydään paikkoja ei ns. matkustajia. Eli maksat siitä penkistä, lapset ei olisi maksaneet mitään, mutta halusimme isommalle neidille oman paikan. Maksoimme siis 3 paikasta yhteensä ( kuten tulomatkallakin ).
Hinta oli yhteensä 3 paikasta 125,000 Dongia/paikka ( eli n.5 e) , eli meidän perheeltä 15 euroa, ei todellakaan kallis niin pitkästä matkasta.
Matka kestää sen 4-6 h riippuen liikenteestä. 

                                                 

Tämä reilu pari viikkoa täällä Phan Thiet- kaupungissa, Park Diamond hotellissa on ollut kyllä ihanat. Aika on mennyt aivan liian nopeaa, paljon uusia kokemuksia ja uusia paikkoja nähtynä. 

Hotelli on ollut enemmän kuin hyvä, erinomainen palvelu ja sijainti. Hotellin allasalueella on kaksi ihanaa työntekijää, joiden kanssa ollaan tutustuttu paremmin. Toinen heistä tullut vielä läheisemmäksi, annoimme hänen lapselleen eilen meidän ison uimakrokotiilin. Koska hän kertoi, että Vietnamissa ei sellaisia ole edes. Kaikki työntekijät ihmetteli silloin alussa mikä se on ja mitä materiaalia se edes on, koska ei olleet ikinä sellaista nähneet edes. 
Hän toi meille itse poimimiaan dragonfruittejakin eilen, oli muuten todella hyviä juuri kerättyinä.

Vietnamilaiset ihmiset on todella samanlaisia kuin esim, Thaimaalaiset. Todella ystävällisiä, aina iloisia ja todella läheisiä heti vaikka ei tuntisi. Lapsia silitellään ja mieluiten otetaan heti syliin, aluksi taas lapset hiukan ujosteli tätä, mutta nopeasti taas tottui tähän käytökseen. Suomessa kun tällaista ei tapahdu, että vieraat juurikaan huomioisi ketään.

Moni on kysellyt paljon meidän hotelli maksoi, joten tässä hintatieto siitä.
Park Diamond Hotellissa on ollut 43 e/ yö, todella iso huone. Eli tämä hotelli oli yhteensä meiltä 557 euroa / 13 yötä. ( Sis. aamupalan )

- L-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti