perjantai 29. tammikuuta 2016

Singapore

         Matka jatkui Vietnamista kohti Singaporea. Lennettiin samalla Jetstar:lentoyhtiöllä kun mennessäkin Vietnamiin. Lento sujui mukavasti ja siitä sitten päästyä perille niin jatkoimme Singaporen lentokentältä metrolla kohti hotellia. 

                

Meillä oli tällä kertaa hotelli hiukan eri paikassa kun reissun alussa. Hotelli sijaitsi nyt enemmän keskustassa. Menimme metrolla lentokentältä ensin vihreällä linjalla EW ( east west) Tanah Merah ja sieltä vaihdoimme metroa, myöskin vihreään linjaan, Joo Koon linjaan ja jäimme pois Bugis- asemalla. Siitä n. 800 m hotellille. Eli todella hyvät julkiset yhteydet tähän hotellille. 

Hotellimme Parc Sovereign, on ollut todella hyvä. Siisti ja sijainti aivan upea. Huone oli aika tyyris   ( kuten melkein kaikki Singaporessa) 71e/ yö. Aamiainen ei sisältynyt hintaan. Tällä kertaa olimme siis 3 yötä Singaporessa. Aika oli sopiva, ehti näkemään paljon. 
   


Kävimme mm. Singapore Zoo:ssa jota on kehuttu yhdeksi maailman upeimmista eläintarhoista ja ei todellakaan suotta. Oli kyllä upea kokemus, eläintarha on tehty sademetsään, joten luonnonvaraisia eläimiä oli paljon. Erilaisia isoja liskoja ja paljon apinoita yms. Apinat oli todella kesyjä, heitä pääsi syöttämään ja silittämään.

Jos eläintarhaan menee, suosittelen suunnistamaan ruoka-aikojen mukaan edes joihinkin. Upeita kokemuksia nähdä kun eläimet syövät ja samalla hiukan saa tietoa eläimestä ja heidän elintavoistaan.
Myöskin siellä oli sellainen sademetsä-esitys. Jossa oli eri eläimiä ja kerrottiin paljon sademetsän tuhoista ja tulevaisuudesta. Paljon siis asiaa, joka pistää miettimään.

                                 
Valkoinen Tiikeri, myöskin ruoka-aika oli ihana nähdä, uhanalainen upea eläin.

                                      

                                           
                                 

Yksi upeimista oli jääkarhu ja hänen ruoka-aikansa. Osasi taputtaa, jotta saisi ruokaa ja vaikka mitä. Mahtava eläin, kunnon kölliä.

                                  

Cheetah- maailman nopein maaeläin. Tytölle oli aika upea kokemus kun tuli noin lähelle ja selkeästi katsoi silmiin. Lasi vain erona, iso kokemus.Eläintarhaan pääsee hyvin paikallisbusseilla, kaikki bussit löydät Singapore Zoo- nettisivuilta tästä tai Zoo- bussilla, johon löydät aikataulut ja reitit tästä. Itse käytimme tätä, koska bussi meni ihan hotellimme vierestä. Ostimme meno-paluu lipun. Todella kätevä ja nopea bussi.

Singaporessa on aika Suomen hintataso- ja jopa kalliimpaa joissain aluella, eli täällä täytyy osata etsiä paikallisten paikkoja ja heidän markkinoita.
Ruokaa ja ostettavaa saa edullisesti kunhan etsii hiukan.

Hawker - ruokaa kannattaa suosia, edullista ja todella hyvää.

Hawker- ruokapaikkoja on helppo löytää, pongaa vain paikka jossa on paljon eri kojuja vierekkäin ja paljon muovituoleja ja pöytiä. Oikeastaan ainoastaan paikallisia, siellä saa edullista ja täydellistä ruokaa. Hintatasot vaihtelee näissäkin kyllä, mutta n. 2-5 SGN maksaa ruoat niissä.

Löysimme itse hotellin vierestä todella ison hawker-paikan ja myös mahtavat markkinat, jossa olisi ollut vaikka mitä ostettavaa.

                               

                               

Singaporessa on edullista liikkua takseilla, mutta julksilla on todella helppoa ja vielä edullisempaa liikkua. Todella järjestelmällistä ja selkeää. Itse kuljimme metrolla, sillä pääsi ihan mihin vain.

              

Ostimme kortit, johon ladattiin sitten haluttu määrä rahaa. Korttipantti oli 5 dollaria, alle 7 vuotiaat saavat kortin, jolla matkustaa ilmaiseksi.

                      

Metrot olivat tyhjiä, kunnes alkoi ruuhka-aika. Ruuhka-aikana varaudu, ettet mahdu metroon.
Pahin ruuhka-aika on kello: 16.00-18 .00.

                                        

                                        

Linjoja on paljon ja välillä joutuu vaihtamaan linjaa, jotta pääsee haluamaansa paikkaan.


Kävimme itse mm. Marina Bay, Bayfront- jossa oli upea kauppakeskus.
Siellä on myös Singaporen maailmanpyörä ja Sky park.

                                        

Kävimme myös City Hall- josta kävelimme CityLink- käytävää joka meni kauppakeskustesta ja metroasemasta toiseen. Siellä oli paljon kauppoja ja varsinkin erilaisia outlet-myymälöitä.

Täältä me löysimme paljon ostettavaa ja matkabudjettimme notkahti hiukan.


                                        


                                 


                           
                                    

Täällä Bayfront- kauppakeskuksessa oli kyllä upeita nähtävyyksiä sisällä ja ulkopuolella. Sisällä oli ns. joki jossa pääsi veneilemään ja myös upea vesiputous. Ulkona maailmanpyörä ja Skypark, ja paljon muuta.

                                

Kannattaa siis vain ajella metrolla ja tutustua paikkaan , näin löytää upeita paikkoja.

Singapore on kyllä upea paikka, hintataso on korkeampaa, mutta kyllä sen kestää pari päivää ja jos vaan jaksaa niin löytää niitä paikallisten suosimia paikkoja, outletteja yms muuta kivaa.

Vielä olisi tämä ilta ja huomenna sitten lähdemme jatkamaan matkaa. Kohti Malesiaa, matkaa jatkamme bussilla. Ensimmäistä kertaa elämässä teemme maan vaihdon maateitse, hiukan jännittää kuinka se tapahtuu.

- L-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti