tiistai 19. tammikuuta 2016

Phan Thiet -Mui Ne

Eilen tehtiin päiväretki Mui Ne: en, joka on reilu 20 km tästä Phan Thiet:stä eteenpäin. Kalastajakylä- olisi ehkä paras kuvailemaan, paljon kalastusveneitä ja kalaravintoloita tottakai.

( Pieni tietoisku: Phan Thiet on Vietnamin Binh Thuanin maakunnan pääkaupunki. Se sijaitsee Nam Trung Bon alueella eteläisen Vietnamin rannikolla, lähellä kohtaa, jossa rantaviiva kääntyy jyrkästi etelärannikosta itärannikoksi. ) 

Mentiin paikallisbussilla, joka maksoi 13.000 dongia/ aikuinen eli noin 50 senttiä. Matka oli taas aika hurjaa kyytiä, koska tiet on mitä on.

 Mutta mukavasti matka taittui, koko bussi ihasteli lapsia .


Odoteltiin bussia, niin edessä selkeästi loppui lapsilla koulu, huomaa hyvin tämän skootteri-elämän. Vanhemmat tulee hakemaan skootterilla lapsia koulusta.Vaikka täällä on bussipysäkkejä, niin bussin saa pysähtymään mihin vain silti.


Samoin pois saa jäädä kun siltä tuntuu.


Lehmiä joka puolella, jotkut aidan takana ja jotkut ei.Saavuttiin Mui ne: en ja heti huomaa kalastajakaupungin hengen. Veneitä on niin paljon, kaiken tyylistä ja kokoista.Hauskimpia veneitä oli tuollaiset " saavin" näköiset kuppiveneet.
Siinä vähän kuivatellaan kalaa. Näitä levyjä löyty pitkin katuja. 


Päivän päätteeksi käytiin syömässä todella hyvässä ravintolassa , joka kylläkin sijaitsi jo Phan Thiet rannan puolella.
Sankara BBQ- ravintola- oli todella hyvä ja edullinen. Sieltä olisi saanut vaikka mitä. Oli sammakkoa, haita, käärmettä ja jopa kilpikonnaa. 

Me pitäydyttiin aika normaalissa, iso lautasellinen ribsiä hapanimeläkasikkeessa ja toinen iso lautasellinen kanaa hapanimeläkastikkeessa ja 3 lautasellista riisiä, 3 kokista ja 1,5 vesipullo = n.9€ lasku oli yhteensä. 

( meidän hotelli tosiaan sijaitsee tästä ranta-alueelta noin 7 km keskustaan päin) 

Täällä ranta-alueella on selkeästi turismia enemmän, paljon turistikrääsää ja ravintoloita . Keskustassa ei juuri puhuta edes englantia, muutama iso marketti ja nekin täynnä vain paikallisia. Selkeästi siis meidän paikka, toisin kun tuo ranta-alue.


  
Kello oli ruokailun jälkeen jo yli kahdeksan , joten nappasimme taksin ja ajoimme keskustaan isoon markettiin vielä . Siellä hetken pyörittyä takaisin hotelliin . 

Täällä taksilla ajo on ihan naurettavan edullista, jos pitää Thaimaassa taksilla ajoa edullisena niin täällä se on jo melkein ilmaista. Suosittelen silti käyttämään vain mittaritakseja. 

Esimerkki hinta : tulimme ravintolasta marketille 10 km ja hinta oli 5€ .


Täällä ei ole ollenkaan Mc Donaldsia vaan sen sijaan paikallinen Lotteria. Päivä oli pitkä ja paljon uusia kulmia tuli taas nähtyä. 

On tämä upea paikka, upeita paikkoja ja  ihmiset on mukavia, taitaapi olla Aasialaiset yleisesti vaan upeaa porukkaa. Vielä ei ole tullut mitään huonoa sanottavaa kyllä Vietnamista. 

-L-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti