torstai 28. elokuuta 2014

Paholaisen suklaakakku


Nimikin jo sen kertoo, syntisen hyvää suklaakakkua.
Tämä jos joku on täyttä suklaata ja vie kyllä sydämen mennessään <3

Paholaisen suklaakakku 

50 g kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
2,5 dl minuutti sitten kiehunutta vettä
225 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
125 g pehmeää voita
150 g sokeria
2 tl vanilija-aromia
2 kananmunaa

Täyte

1,25 dl vettä
30 g muscovadosokeria
175 g voita
300 g suklaata paloiteltuna

Tarvitset kaksi 20 cm vuokaa tai yhden 20 cm vuoan voideltuna.

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Mittaa pienehköön kulhoon kaakaojauhe, muscovadosokeri ja kiehunut vesi. Sekoita hyvin ja siirrä odottamaan.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.
3. Vaahdota voi ja sokeri koneella tai käsivatkaimella. Sekoita joukkoon vanilija-aromi. Lisää vuorotellen kuiva-aineita ja kananmuna kunnes olet lisännyt kaikki jauhot ja kananmunat (jauhoja, kananmuna, jauhoja, kananmuna). Lopuksi lisää ensimmäisenä valmistamasi kaakao-sokeri-vesiseos ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ja paista 180 asteessa 30 min (kaksi pohjaa) tai 45 min (yksi pohja). 
4. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
5. Valmista täyte. Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota pois levyltä. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele välillä. Täyte on valmista kun se on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä aivan kokonaan!
6. Jos paistoit kakun yhdessä vuoassa, leikkaa se kahteen osaan horisontaalisti. Aseta alimmaksi pohjaksi tarjoilualustalle se pohja joka on yksinkertaisesti rumempi. Levitä täyteestä 1/3 pohjan päälle. Aseta toinen pohja täytteen päälle ja levitä loput täytteet kakun päälle ja reunoille. 
7. Tarjoile ja nauttikaa!








- L-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti