perjantai 3. heinäkuuta 2015

Hyydytetty suklaajuustokakku

Tässä teille ihan loistavan suklaa-juustokakun ohje:

Ihan loistava hyydytetty suklaajuustokakku, hiukan alkuperäisestä reseptistä muunneltu. 
Itse kun en voi maitotuotteita käyttää.
Alkuperäisessä ohjeessa valkuaisvaahdon tilalle on käytetty 4 dl kuohukermaa. 
Tottakai normaalia tuorejuustoa. 
Voit myös halutessasi korvata tummaasuklaan maitosuklaata, 
mutta vähennä silloin tomusokerin määrää.

Mutta lupaan, että tällä maidottomalla reseptillä saat ihan parhaimman suklaajuustokakun, 
jota olet koskaan maistanutkaan.

Hyydytetty suklaajuustokakku
(noin 12 henkilölle) 

Pohja
10 kpl digestive-keksejä
60 g voita ( esim kookosvoita tai Lidlistä saa maidotonta leivontargariinia jota itse käytän, ) 

Täyte
400 g tummaa suklaata
2 kanamunan valkuaista
400 g maustamatonta soya-tuorejuustoa
3 1/2 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
3 liivatelehteä
1/2 dl kahvia
(tuoreita marjoja)


(tomusokeria ja öljyä vuokaa varten)


1. Murskaa keksit muruksi joko monitoimikoneen leikkuuterällä tai muovipussissa kaulimella tai muulla vastaavalla murskaten. 
2. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Seoita keksimuru tasaiseksi. 
3. Öljyä kevyesti irtopohjavuoan (noin 20-22 cm) reunus ja ripottele päälle tomusokeria(kakun sileää laitaa varten)
4. Laita reunus tarjoiluastialle ja painele keksimuruseos reunuksen sisään tarjoiluastialle. 
5. Sulata suklaa. 

6. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. 
7. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. 
8. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri sekä  kaakaojauhe. 
9. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liotetut liivatteet kahvin joukkoon. 
10. Sillä aikaa kun liivateseos jäähtyy hetken aikaa, lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita massa hyvin sekaisin. Lisää vielä liivateneste ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen, koko ajan sekoittaen. 
11. Nostele lopuksi valkuaisvaahto suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Maistele täytettä ja lisää tarvittaessa tomusokeria. 
12. Levitä tasaiseksi sekoitettu täytemassa keksipohjan päälle. Voit kevyesti kopauttaa tarjoiluastiaa pöydän pintaa vasten, jotta mahdolliset ilmataskut ja kuplat tasoittuisivat kakussa. Nosta kakku tarjoilulautasella jääkaappiin ainakin noin 4 tunnin ajaksi hyytymään. 
13. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja vaikkapa pienellä määrällä kermavaahtoa. 








- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti