torstai 31. joulukuuta 2015

Piparijuustokakku


Pohja:
175 g pipareita
80 g  voita

T'äyte::
600 g tuorejuustoa
2 dl piparinmakuista rahkaa
1 dl sokeria
2 kpl munaa
100 g pipareita
1 tl kanelia
1/2 tl piparimaustetta

Koristeeksi:
Pipareita


- Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa tai kaulinta ja pakastepussia käyttäen. 
- Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan. 
- Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma. Lisää joukkoon munat, karkeasti murskatut piparit (käsissä murskaamalla saa parhaimman lopputuloksen) ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. 
- Paista uunin alatasolla 150 asteessa n. 40-50 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää. Kun kakku on saavuttanut sopivan kypsyyden, avaa uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni. Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä n. tunnin ajan. 
- Ota kakku huoneenlämpöön, anna jäähtyä vielä mielellään yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua koristele piparit haluamallasi tavalla valkoista koristegeeliä käyttäen. Geeli jähmettyy melko nopeasti, mutta piparit kannattaa koristella jo edellisenä päivänä. Halkaise kekseistä paloja ja koristele kakku rennosti piparinpaloilla ja tomusokerilla.
  - L-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti