sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Mustikkaraakakakku

Raakakakut on monille jo tuttuja juttuja, mutta minulle täysin vieraita.
En ole ennen maistanut edes, saati leiponut itse.

Nyt päätin kokeilla taitojani myös tällä alueella. Raakakakuissa on se hyvä 
puoli, että niitä voi säilyttää pakkasessa pidempäänkin.

Pohja:
4 dl saksanpähkinöitä/ manteleita
1 1/2 tl ceylon- kanelia
ripaus suolaa
6-8 tuoretta taatelia

Täyte:
5 dl / 225 g Cashew- pähkinöitä ( yön yli liotettuna )
1 ison sitruunan mehu
2 dl mustikoita
1 dl kookosmaitoa
1 1/2 dl sulaa kookosöljyä
3-5 rkl kotimaista hunajaa
1 tl vaniljauutetta


Ohjeet:

1. Lisää saksanpähkinät/mantelit, kaneli, suola tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Pilko taatelit ja lisää ne joukkoon. Sekoita, kunnes saat tahmean murumaisen taikinan. Suojaa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjataikina tiivisti pohjalle. Laita pohja pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
2.Valuta ja huuhtele cashew-pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Niin kauan, että seos on täysin sileää ja kermaista. Maista, ja lisää makeutusta tarvittaessa.
3. Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita takaisin pakkaseen noin 4-6 tuntia, kunnes kakku on täysin jähmettynyt.
4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Koristele mustikoilla yms. Anna kakun sulaa noin 15-20 min ennen tarjoilua. Valmis kakku säilyy jääkaapissa pari päivää ja pakkasessa pidempiä aikoja.





<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti