keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Väriä sisustukseen

Kesä on aina värien juhlaa niin ulkona kuin sisälläkin. Luonto puhkeaa henkiin talven jäljiltä ja minusta tuntuu että myös oma pää herää talviunilta. Kaikki se energia ja ne ideat mitä alkaa vyörymään on auringon ja valon ansiota.

Minä olen itse sesonki-sisustaja, en tiedä onko sellaista sanaa edes olemassa. Mutta rakastan vaihtaa värejä myös kotona vuodenaikojen mukaan ja kesä on ehdottomasti värejen ja ennenkaikkea rohkeiden värejen aikaa.

Olen kuitenkin kestävän kulutuksen puolella, eli suosin kierrättämistä ja uudelleen käyttöä tai jopa ystävien kanssa vaihtelua sisustuksessa. Kun sisustetaan vuodenaikojen vaihtuessa, en tarkoita isojen kalusteiden vaihtoa joka kerta. Minulla tuollaiset isot hankinnat kuten sohva, ruokapöytä tms vaihtuvat vain esim muuton, tai hajonneen tilalle tulee uusi.

Tekstiileillä, matoilla ja erilaisilla esineillä saa sitä vaihtelevuutta siihen sisustukseen todella paljon ja se ilme muuttuu täysin.

Minulla vaihtuu tyynyliinat, vilttejä ja pyörittelen sisuksessa järjestystä aktiivisesti joka piristää minusta todella paljon. Pyrin varastoimaan aina mahdollisuuksien mukaan entisiä ja sitten myös myyn kirppiksellä jos tiedän etten tule edellisiä enää käyttämään.

Arvostan myös sisustuksessa käsityötä ja sitä että tiedän mistä se tuote tulee. 
Toki minä käytän paljon myös ns massatuotteita. 

Minun yksi lempi tuotteista meillä kotona on tämä Sukhimatto. Sen paikka vaihtelee meillä melkein päivittäin, milloin sen päällä on ihana venytellä, juoda kuppi kahvia tai matto päätyy esim pöydän alle. Matto on 100% villaa ja on niin ihanan pehmeä ja helppo hoitoinen, pelkkä tuuletus toimii tähän mattoon. Ja meillä on esim kaatunut siihen monesti vaikka mitä ja puhdistus vain käsipyyhkeellä painellen. 


Nämä huopapallomatot on minusta niin super söpöjä ja näillä saa kotiin sitä värikkyyttä helposti. 
Huopapallomaton valmistus  vaatii todellista taitoa ja ammattitaitoa, voit käydä kurkkaamassa tästä miten mattoja valmistetaan ja kuinka paljon työtä se vaatii. 

Yrityksenä Sukhi on minulle lähellä sydäntä, he arvostavat jokaista maton tekijää, maksavat huomattavasti isompaa palkkaa ja edesauttaa esim äitejä työskentelemään kotona. Kun tilaat maton heiltä, saat maton aina suoraan tekijältään ja jokaisessa matossa onkin terveiset juuri sen maton tekijältä. Joka tekee jokaisesta matosta minusta täysin uniikin.



Matto- tyylejä ja tekijöitä löytyy Intiasta, Marokosta, Turkista ja Nepalista ja pääset valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivia mattoja, värejä ja kokoja. 

Matot tulevat siis suoraan tekijöiltä, joten kun tilaa maton säästää välikäsien aiheuttamia kuluja
Kurkkaa tästä yrityksestä enemmän.





Minusta on upea löytää yritys jossa pidetään huolta tekijöistä, arvostetaan käsityötä ja sitä työn määrää mitä nämä upeat ja ammattitaitoiset ihmiset tekevät. Jokaisen täytyisi välillä pysähtyä pohtimaan tavaroidensa tekijää, mistä se tulee ja kuka sen tekee vai onko sinulla hajuakaan.

Ei ole itsestäänselvyys että tekijöitä arvostetaan tai siitä työstä mitä tekee palkitaan oikeudenmukaisesti.

Sukhimatot ja Milla on minulle lähellä sydäntä ja tämän yrityksen kanssa yhteistyö on aina minulle sydämenasia. <3


- L -

1 kommentti:

  1. Kiitos postauksesta! <3
    Ihanaa, että matosta on ollut niin paljon iloa :)

    VastaaPoista