sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Maailman parhaat korvapuustit


Olen jo kauan himoinnut korvapuusteja,
en ole koskaan ollut niiden kova tekijä.
En tiedä syytä tähän, mutta jostain syystä ei ole tullut leivottua niitä.
Vaikka niitä rakastankin melkeimpä eniten. Mikäs sen parempaa,
lämmin korvapuusti ja kylmä maito <3

Minulla on kyllä hallussa aivan paras puustiohje:)

Nyt kun oma köökki on poistettu ja ties koska saan uuden tilalle,
niin joutuu lainaa äidin keittiötä ja laittaa puustia kyllä tulemaan.

Tässä teillekkin reseptiä

Taikinaan:
200 g voita
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl haaleaa vettä
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
noin 16 dl vehnäjauhoja
 Voiteluun:
1 muna

Väliin:
100 g voita (voi olla hieman reilumminkin)
3/4 dl sokeria (laitoin kyllä enemmän)
1 ½ rkl kanelia (tätäkin taisi mennä paljon enemmän)
 Koristeeksi:
Raesokeria
Sulata voi kattilassa ja lisää maito.
 Sekoita kulhossa vesi, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. 
Lisää joukkoon voi-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.
 Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina jauhojen avulla 30 x 60 cm levyksi (taisin kyllä tehdä isomman) 
Levitä huoneenlämpöinen voi taikinalevylle.
 Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. 
Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rullasta tasakokoisia paloja. 
Paina palojen keskelle pikkusormilla syvä vako. 
Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan peitettynä 15 minuutiksi. 
Voitele puustit munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. 
Paista 225 asteessa (meidän uunissa 200 astetta on parempi tällaiselle isolle puustille) 



uunin keskitasolla 12-14 minuuttia.

- L -




1 kommentti: