torstai 3. lokakuuta 2013

Punaherukka-rahkapiirakka


Rahkapiirakka punaherukoilla
20 palaa

250 g voita
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl sooda
2 rkl vaniljasokeria

Lisää
1 kananmuna
2 dl piimää

Täyte
1-2  prk rahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2,5 dl punaherukoita

Sulata voi.
Sekoita jauhot ja sooda keskenään.
Lisää joukkoon sokerit ja sula voi.
Ota kolmasosa taikinasta erilleen. 
( tämän kohdan voit jättää väliin, jos haluat pinnasta täysin rahkaisen )
Lisää loppuun taikinaan kananmuna ja piimä/ kermaviili samalla sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. 
( tai piirakkavuokaan )

(Kaada taikina keskelle peltiä ja levitä se lusikan avulla tasaisesti pellille.
Ei haittaa vaikka et saisi taikinaa riittämään reunoille asti, se kyllä leviää uunissa).

Sekoita täytteen aineet.
Lisää rahkaseos tasaisesti taikinan päälle.
RIpottele erilleen otettu taikina piiraan päälle

Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.


Itse sovelsin hiukan tätä ohjetta, pohjaan tulee 4 dl sokeria, mutta itse laitoin vain 2,5 dl.
Laitoin myös piimän tilalle kermaviiliä 2 dl. 
Itse käytin punaherukoita melkein litran ( halusin marjaisan tästä piiraasta ).
Laitoin piirakkavuokaan, en pellille kuten ohjeissa neuvottiin :)
Enkä myöskään jättänyt pohjasta tuohon päälle vielä ripoteltavaksi, vaan halusin täysin rahkaisen pinnan:)

Voin kertoa että hyvää oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti