lauantai 21. joulukuuta 2013

Taatelikakku


Tässä taatelikakun reseptiä vielä :

- 200 g kivettömiä taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita tai leivontamargariinia
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl kermaviiliä
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- voita ja korppujauhoja vuokaan


Murra pakatut taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne pehmeiksi vedessä. 
Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi. 
Sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. 
Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili. 
Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää taikinaan. 
Kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan (noin 22 cm). 
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, 
kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. 
Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa folioon käärittynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti