torstai 6. helmikuuta 2014

Bostonkakku


5 dl maitoa
1½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 pss kuivahiivaa
~12 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia

Täyte
voita
noin 1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa

Voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
tomusokeria
vettä

Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. 
Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri ja suola. Sulata rasva.
Ota puolet vehnäjauhoista ja sekoita kuivahiivan kanssa keskenään. 
Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa. Lisää loppuvaiheessa 
rasva ja loput jauhoista ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

Laita kohoamaan lämpimään paikkaan 30-45 minuutiksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.
Ota n. puolet taikinasta ja kauli se 0.5-1 cm paksuiseksi levyksi. 
Leikkaa levystä 2 ympyrää, jotka ovat irtopohjavuokien pohjan kokoiset. 
Aseta pullapohjat vuokiin.

Yhdistä loput taikinat ja kauli ne taas yhdeksi isoksi levyksi. 
 Levitä levyn päälle rasvaa (samalla tavalla kuin korvapuusteja tehdessä).
Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe yhteen. 
vatkaile voimakkaasti vispilällä. 
Menee hetki ennen kuin seoksesta tulee kreemimäistä.
Levitä kreemi levylle tasaisesti.

Kääri sitten levy rullalle ja leikkaa noin 14 osaan. 
Yhteen bostonkakkun tulee suurinpiirtein 7 pullaa. 
Asettele pullat leikkauspinta ylöspäin. 
Reunalle 6 pullaa melkein reunaan kiinni ja keskelle yksi.
Anna kohota vielä puoli tuntia. Voitele pulla kananmunalla.

Paista uunin keskitasossa 200 asteessa. 
Paistoaika vaihtelee riippuen siitä kuinka täyteen vuoka on tullut,
 mutta sanoisinko 20-30 minuuttia, tai sitten kun pullan pinta on saanut kauniisti väriä.


Kun pulla on jäähtynyt valmista tomusokerikuorrutus. 
Sekoita n. 2-3 dl tomuskoria ja siihen hieman vettä. 
Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja valuta tai pursota bostonkakun päälle

- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti