lauantai 1. helmikuuta 2014

Suklaa-leivokset


Mehevät suklaaleivokset (21 kpl)

Taikina:
200 g voita
200 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
3 munaa
n. 2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
3 rkl vaaleaa siirappia
55 g voita
reilu 1 dl tomusokeria

Ota taikinan ainekset valmiiksi huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. 

Voitele 20x20-senttinen neliön muotoinen vuoka.
Sulata vesihauteessa pilkottu voi, suklaa ja kuohukerma. 
Sekoittele kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi (n. minuutin ajan sähkövatkaimella). 
Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos, älä vatkaa enää. 
Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe, kääntele huolellisesti sekaan.
Kaada seos vuokaan. 
Paista n. 35 minuutin ajan tai kunnes taikina nousee ja tuntuu kiinteältä. 
Voit myös testata kypsyyttä puutikulla - valmiista kakusta ei tartu taikinaa keskelle työnnettyyn puutikkuun.
Anna paistoksen jäähtyä rauhassa vuoassa, 
siirrä se sitten hieman jäähtyneenä ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute mittaamalla kattilaan 175 g suklaata, siirappi ja voi. 
Kuumenna kunnes seos on kiiltävän tasaista. 
Ota levyltä ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Anna hieman jäähtyä.
Levitä kuorrute varovaisesti kakun päälle. 

Rouhi terävällä veitsellä jäljelle jääneestä suklaasta koristeita, 
ripottele leivosten päälle. Voit myös käyttää valmiita suklaa rouheita. 

- L -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti