maanantai 9. tammikuuta 2017

Mango- moussekakku

Tämä kakku on ihanan raikas ja helposti muunneltavissa vaikka minkä makuiseksi.

Itse tein tämän 24 cm vuokaan. 

Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
400 g mangorahkaa
2 rkl kiehuvaa vettä
2-3 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

Kiille:

4 dl mangososetta (esim. Piltti tms.)
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua

-Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan sekaan.
- Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



-  Laita liivatteet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
- Sekoita kuohukerma vaahdoksi ja sekoita varovasti rahka joukkoon. Lisää sitruunamehu joukkoon.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada liivate vaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä kelmulla . Laita jääkaappiin hyytymään ainakin n.4 h


- Kun kakku hyytynyt, tee kakun kiille 
( voit hyvin tehdä kakun edellisenä päivänä ja kiilteen vasta seuraavana päivänä).
Laita liivate kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka ja liota liivatteet siihen.
-mangosose ja sitruunamehu liivatenesteeseen, sekoita tasaiseksi.


- Anna kiilteen jäähtyä hetken. Kaada mangosose kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi


-L-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti