Vuorossa minun toinen raakakakku, löysin Karita Tykän Blogista houkuttelevan Appelsiiniraakakakun reseptin, päätin laittaa testiin.
Muokkasin ohjetta omaan makuun sopivammaksi.
Appelsiiniraakakakku
Pohja:
4 dl manteleita
11/2 tl ceylon-kanelia
ripaus suolaa
6 tuoretta taatelia
Täyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä ( yön yli liota, huuhtele ja valuta )
1dl vettä
1 luomu appelsiinin raastettu kuori ja hedelmäliha
1 dl hunajaa
1/2 tl jauhettua luomuvaniljaa
1dl kookosöljyä ( sulana)
- Valmista ensin pohja sekoittamalla kaikki aineet keskenään monitoimikoneessa.
Painele vuokaan ja laita hetkeksi pakastimeen.
- Tee sitten täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään täysin tasaiseksi monitoimikoneessa.
( Mitä tehokkaampi kone, sitä sileämpi tulos. )
- Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä pakastimeen. Itse jähmetän aina yön yli, ja otan sulamaan huoneenlämpöön ennen koristelua ja tarjoilua .
Täydellinen väri puhtaista raaka-aineista.
Tarjoilupäivänä koristelen kakun mieleiseksi.
Tämä kakku on taivaallisen hyvää.
- Laura-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti