Olen aina ollut hiukan epäileväinen raakasuklaan kanssa.
En pidä tummasta suklaasta, se on liian kitkerää ja ajatus raakasuklaasta saa jo melkein irvistämään.
Nyt kuitenkin olen jo pitkään halunnut testata tehdä alusta alkaen itse raakasuklaata ja päätin että jos tekisin, valitsisin puhtaat raaka-aineet.
Raakasuklaata markkinoidaan superruokana. Raakasuklaata on väitetty terveellisemmäksi vaihtoehdoksi perinteiselle suklaalle. Tämä ajattelu on kuitenkin harhaanjohtavaa, koska myös raakasuklaa sisältää paljon energiaa. Mutta kuitenkin raakasuklaan raaka-aineet ovat puhtaita ja ravintorikkaita ja tämän takia terveysvaikutukset ovat suuria. Joten voisi sanoa että raakasuklaan energiat on erittäin sallittuja.
Puhtauden lisäksi raakasuklaalla on paljon terveysvaikutuksia. Kaakao sisältää runsaasti antioksidantteja, sinkkiä, B- vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia.
Raakasuklaa sopii siis osaksi päivittäiseen ruokavalioon.
Raakasuklaa sopii maidotonta ruokavaliota noudattaville.
Olen nyt muutaman kerran tehnyt raakasuklaata itse ja voin todeta että olin väärässä ihan kaikessa.
Maku on ihana, pehmeä ja ennenkaikkea super helppo tehdä.
Raakasuklaassa myös ei toimi reseptit vaan ihan maku tuntumalla kannattaa mennä samantien.
Olen löytänyt aika täydellisen suhteen ja taivas vain rajana mitä sinne sitten lisäilee vähän extraa.
Makeutuksessa käytän kookossokeria tai hunajaa, mutta voisi käyttää steviaa, xylitolia myös esim.
Suklaa kannattaa temperoida, minusta silloin suklaaseen tulee enemmän ulottuvuuksia, rapeutta ja sitä ihanaa suu- tuntumaa.
Temperoinnissa suklaan lämpötila muutetaan esim kylmässä vesihauteessa , massa alkaa paksuuntua. Sen jälkeen nostetaan takaisin lämpimän vesihauteen päälle, jotta voit työskennellä suklaan kanssa helpommin, mutta lämpötila ei saa enää nousta liikaa.
( Kuulostaa vaikeammalta mitä on, mittareita ei tarvita )
Tässä teille ihana resepti, jota voitte sitten omia makuhermoja kuunnellen muokkailla.
( Löydät nopeasti itsellesi oikeat määrä )
Mustikkaraakasuklaa
150 g raakakaakaomassa
70 g raakakaakaovoi
2 rkl raakakaaojauhe
n. 25 g kookossokeria
1/2 tl luomu vaniljajauhetta/ uutetta
ripaus suolaa
pakastekuivattuja mustikoita
- Pilko raakakaakaovoi ja -massa ja sulata varovasti vesihauteessa. Lisää makeutus, suola ja vanilja.
- Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
- Lisää pakastekuivatut mustikat muotteihin valmiiksi
- Temperoi suklaa ja kaada muotteihin mustikoiden päälle.
- Jähmetä jääkaapissa tai pakastimessa. Suklaat säilyy pakastimessa.
Suklaa on parhainta seuraavana päivänä .
Itse käytän Superlemon - sarjaa.
Sitten vaan nauttimaan.
<3 Laura
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti