keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Suolatoffee-suklaahippucookiet

Bongasin ihanan reseptin @meilläkotona blogista, jota hiukan muokkasin omaan makuun ja määrään sopivammaksi. Alkuperäinen resepti oli suolafudge-cookies.

Tässä teille myös reseptiä minun ohjeilla.

200 g voita
4 dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasooda
150 g suklaata pieninä paloina
pussi Omar-toffeita




- Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi ja lisää kanamuna.
- Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon, kääntele kunnes tasaista. Lisää tässä vaiheessa suklaa ja Omar- palat. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutiksi.
- Ota jäähtynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta reilun ruokalusikan kokoisia nokareita. Älä laita samalle pellille liikaa, muuten leviävät yhteen.
- Ripottele nokareiden pinnalle muutama hippu sormisuolaa.
- Paista keksejä uunissa n. 8 minuuttia ja anna jäähtyä ritilällä.

* Taikinan voi puolittaa, jos haluaa vähemmän keksejä, tästä taikinasta tulee noin 30 keksiä.


Nämä meni minulla kärkipaikalle.

<3 Laura


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti