sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Keväinen Berliini

Meillä oli vanhimman neidin kanssa tuossa viime kuussa tällainen miniloma kahdestaan.
Olimme ekaa kertaa vain minä ja esikoiseni pienellä lomalla Berliinissä. 
Keskiviikosta lauantaihin- miniloma. Äitini oli meillä kahden pienemmän kanssa.

Tämä oli muutenkin minun ensimmäinen kerta kun olen lapsistani erossa enemmän kuin yhden yön, niin oli hiukan hurja ero. 

Itketti jo lähtiessä vaikka tiesin että kahdella nuorimmaisella 
olisi mummin kanssa ihan varmana kivaa.
Tottakai nämä kaksi nuorempaa ikävöi sitten aika paljonkin äitiä, 
ja yötkin oli mummin kanssa olleet hiukan tiukkoja, 
mutta loppujen lopuksi olivat pärjänneet hyvin ja viihtyneet kyllä.

Esikoiseni oli aivan innoissaan tästä matkasta, neiti täyttää kuitenkin pian 10 vuotta, joten onhan hän jo niin iso ja tällainen vain äidin kanssa oleskelu on kuitenkin täysin erilaista. Saa kaiken huomion ja pystytään tekemään ihan mitä tahdotaan kahdestaan.

Berliini on minulle tuttu paikka, siellä on tullut matkusteltua jo nuorempana. Kaunis ja ihana shoppailu- kaupunki, jossa on erittäin helppo liikkua. 

Lensimme Berliiniin Easy Jet- lentoyhtiöllä, joka oli oikein loistava valinta 39e per suunta, joten hinnalla liput ei ollu pilattu.

Saavuimme Berliiniin aamulla ja hyppäsimme lentokentältä bussiin, 
kello oli vasta puolipäivä joten hotellia ei vielä saatu. Veimme kuitenkin reput jo valmiiksi hotellille, niin ei sitten tarvinnut kantaa niitä enää mukana.

Päätimme, että mennään ihan fiiliksen mukaan koko reissun ajan, ilman sen kummempia suunnitelmia ja aikatauluja. Yhteispäätös kuitenkin oli, että hotellilla käydään vaan nukkumassa. Äidin tyttö, hihhi.



Berliinissä on paljon nähtävää ja ihan muutaman päivän miniloma ei riitä, jos ensimmäistä kertaa sinne olet menossa. 


Ku’dammiksi kutsuttu Kurfürsterdammin katu oli aikoinaan Länsi-Berliinin pramea pääkatu. Sieltä löytyvät edelleen Berliinin suurimmat merkkiliikkeet. Ku’damm lähikortteleineen on kyllä shoppailijan unelma. Viereisellä Tauenzienstrassella sijaitsee Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe.



Zoologischer Garten Berlin on yksi maailman suurimmista eläintarhoista ja eläinlajien määrällä mitattuna suurin. Se sijaitsee läntisen Berliinin keskustassa Tiergartenin puiston laidalla lähellä samannimistä rautatieasemaa. Yhdessä akvaarionsa kanssa se on yksi Berliinin nähtävyyksistä. 







Berliinissä on todella helppo liikkua julkisilla tai kävellen. Etäisyydet on kuitenkin aika isoja, joten kävellen ei ihan pelkästään pääse näkemään kaikkea.

Berliinissä on loistavat metrolinjat, joilla on todella helppo liikkua, ja bussit myös todella selkeät ja helpot löytää. Lippujen kanssa täytyy vaan olla tarkka, että kun lipun ostaa niin se täytyy muistaa leimata, muuten se ei ole voimassa. Myös lipun ostossa kannattaa olla tarkka, ettei osta sitä ihan mistä tahansa, Berliinissä on liikkeellä feikki-lippuja, joista lipuntarkastajat sakottavat vielä enemmän.

Lippuja pystyy ostamaan helposti automaateista, ja helpompi ostaa päivä- lippuja jotka tulevat edullisemmaksi. 

Paikallisliikennettä kannattaa siis suosia, myös hyvä vinkki bussit nro 100 ja 200 ovat busseja jotka kiertävät niin, että näet oikeastaan kaikki nähtävyydet niiden linjoilla. Hyvällä tuurilla mahdut vielä istumaan bussin toiseen kerrokseen, joilloin näet maisemat hyvin. Molemmilla busseilla pääset myös Mall of Berlin- kauppakeskukseen, josta löydät kyllä ihan kaikki ihanat kaupat.






Alexanderplatzin TV-torni näkyy kaikkialle Berliiniin. Se on kaupungin tunnetuin maamerkki ja entisen Itä-Saksan ylpeys. Näkymät tornista ovat huikeat, me emme kuitenkaan tällä kertaa torniin menneet. Meille sattui vielä tällainen sumuinen päivä kun kiertelimme nähtävyyksiä.


Lämpimillä ilmoilla kannattaa hyppää kanavaristeilijöihin, joilla näkee kanssa nähtävyyksiä kivasti, ja pääsee nauttimaan laivailusta. Me emme nyt sellaiselle menneet, koska ilma oli kyllä hiukan liian viileä vielä vaikka kevät oli jo pitkällä.


Matka oli kyllä todella onnistunut ja ihana pieni irtiotto arjesta vanhimman neidin kanssa.

Kotiin oli ihana palata ja ikävä oli kyllä ihan hirmuinen niin äidillä kuin kahdella pienemmällä.

Vietättekö te aikaa lapsien kanssa erikseen paljon? 

Toki kaikissa perheissä se ei ole edes juuri mahdollista, ei minullakaan tällaisia tilaisuuksia ole ollut ja varmaan hirveästi tule mutta täytyy kyllä sanoa että oli onnistunut ja onnellinen reissu.

Ihanaa iltaa kaikille ja kivaa uutta viikkoa.

- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti