perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ranskalainen maalaisleipä

Ranskalainen maalaisleipä

Leipäjuuri:
1 1/2 dl vettä
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Taikina:
6 dl vettä
7 1/2 dl hiivaleipäjauhoja ( tai osa ruisjauhoja )
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa

- Tee leipäjuuri. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Mittaa jauhot ja vesi kulhoon ja sekoita hyvin.
 Jätä huoneenlämpöön peitettynä 24 h.

- Tee taikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Yhdistä leipäjuuri, vesi ja jauhot ja vaivaa noin 12 minuuttia.
Lisää suola taikinaan ja vaivaa vielä muutama minuutti.
- Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin tunti.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kohota peitettynä 1/2 h.

- Jaa taikian 2 osaan ja leivo leiviksi. Jauhota pinta siivilällä,
kohota vielä tunti peitettynä. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Viillä leivän pintaan haluamasi kuviot.

Laita leivät uuniin ja laske lämpö 200 asteeseen. Paista 35 minuuttia,
pirskota välillä vettä uunin pohjalle niin saat leipään rapean kuoren. 


- L -


2 kommenttia:

  1. Eikö tähän tarvitse ollenkaan hiivaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse, tämä on hiivatonleipä :)
      Onnistuu todella hyvin ja yksi minun lempparileivistäni. Ainut vain että erittäin hidastekoinen. Koska tehdään juuri ja sitten vielä turvotellaan moneen kertaan taikinaakin.

      Poista