lauantai 20. lokakuuta 2012

Lauantain leipomuksia

Ihana lauantai rakkaan perheen kanssa<3 pitkästä aikaan syötiin oikein kunnolla kotosalla, jos näin voisi sanoa;) tehtiin kunnon pihvit ja valkosipuliperunat ja hyvät kastikkeet näille. Kuin ravintolassa konsanaan;) Päätin myös lauantain kunniaksi pitkästä aikaan leipoa. Alkoi yhtäkkiä tehdä mieli banaanikakkua<3 siitä on aikaa kun viimeksi sitä on tehty ja on kyllä maailman parasta banaanikakkua!! ( olen joskus taannoin reseptin löytänyt jostain netin uumenista ja muokannut siitä omani . )  Supsittelen kokeilemaan, ja vinkkinä kermaviilin voi korvata vaikka puolet piimää ja puolet kermaviiliä ;) mmm...

                         
                                          Maailman paras banaanikakku

2 kananmunaa

2 kkp sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kermaa (mittailin ruokalusikalla kermaviiliä ja kukkuraisina se teki 2 dl purkin kermaviiliä)
200 g voisulaa (varmaan 100 g riittäisi myös, 150 g pelaa varman päälle)
2 kkp vehnäjauhoja
kanelia maun mukaan
Sekoita kaikki aineet järjestyksessä isolla lusikalla kulhossa. Kuivat aineet voi myös
sekoittaa keskenään, mutta toimii näinkin. Taikina on hyvin kuohkeata ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakku on parasta jäähtyneenä ja maku paranee seuraavaan päivään mennessä, jos sitä siis jää...
Tämä kakku tekisi kauppansa ilman paistoakin, ihan älyttömän hyvää taikinanakin :D Mehevää, mehukasta, ihanaa. Tällä kertaa käytin ihan normaalia vanhaa metallista kakkuvuokaa, kun halusin korppujauhottaa kakun ja saada rapean pinnan :) Tästä voisi varmasti tehdä myös muffineja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti