Jauhelihapiirakka
(pellillinen )
pohja:
2 dl vettä
25g hiivaa
½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 pkt (200g) sulatejuustoa
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
4 rkl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä
1 prk kermaviiliä
2 munaa
voiteluun:
munaa
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon muut pohjan aineet. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota.
- Hiennonna sipulit ja raasta porkkanat.
- Ruskista voissa jauheliha, sipulit ja porkkanaraaste.
- Lisää mausteet ja sulatejuusto pieninä nokareina. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää kermaviili ja munat. Anna seoksen jäähtyä.
- Kaaviloi 2/3 taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi. Levitä täyte pohjalle. Tee lopputaikinasta koristeristikko.
- L -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti