sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka
(pellillinen )

pohja:

2 dl vettä

25g hiivaa

½ tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

50 g voita


täyte:

400g jauhelihaa

1 sipuli

1 pkt (200g) sulatejuustoa

½ tl mustapippuria 

1 tl suolaa

1 rkl paprikajauhetta

4 rkl tomaattisosetta

2 valkosipulin kynttä

1 prk kermaviiliä

2 munaa

voiteluun:

munaa



- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon muut pohjan aineet. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota.
- Hiennonna sipulit ja raasta porkkanat.
- Ruskista voissa jauheliha, sipulit ja porkkanaraaste.
- Lisää mausteet ja sulatejuusto pieninä nokareina. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää kermaviili ja munat. Anna seoksen jäähtyä.
- Kaaviloi 2/3 taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi. Levitä täyte pohjalle. Tee lopputaikinasta koristeristikko.




- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti