maanantai 8. syyskuuta 2014

Suklaatorttu- valkosuklaatryffelillä

Tässä todella ihanan tahmea suklaatorttu- valkosuklaatryffelillä.
Tämä jos joku vie mennessään, ihan syntisen hyvää <3

Pohja:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 kanamunaa
2 dl raakasokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Tryffeli:
1/2 g sahramia
2 dl vispikermaa
400 g valkosuklaata

- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ( n. 22cm ).
- Sulata voi ja suklaa erikseen ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja raakasokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sitten 
jäähtynyt suklaa ja voi.
- Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. 
Kakun ei tarvitse kuin vähän kiinteytyä.

- Tryffeli:  Hienonna sahrami ja kiehauta se kerman kanssa. 
Lisää valkosuklaa ja anna sen sulaa kermaan. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmää.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta se tarjottimelle. Koristele haluamallasi tavalla.


Voit tehdä tämän myös esim piirakkavuokaan, jolloin tarjoilu tapahtuu suoraan vuoasta.



- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti