Tässä todella ihanan tahmea suklaatorttu- valkosuklaatryffelillä.
Tämä jos joku vie mennessään, ihan syntisen hyvää <3
Pohja:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 kanamunaa
2 dl raakasokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Tryffeli:
1/2 g sahramia
2 dl vispikermaa
400 g valkosuklaata
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ( n. 22cm ).
- Sulata voi ja suklaa erikseen ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja raakasokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sitten
jäähtynyt suklaa ja voi.
- Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Kakun ei tarvitse kuin vähän kiinteytyä.
- Tryffeli: Hienonna sahrami ja kiehauta se kerman kanssa.
Lisää valkosuklaa ja anna sen sulaa kermaan. Kaada seos kakun päälle ja nosta kylmää.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta se tarjottimelle. Koristele haluamallasi tavalla.
Voit tehdä tämän myös esim piirakkavuokaan, jolloin tarjoilu tapahtuu suoraan vuoasta.
- L -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti