150 g pipareita
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Piparkakkumaustetta
2 dl luumu-kanelirahka
2 tl glögiä
Kiille:
2 1/2 liivatelehteä
3 dl glögiä
Ohje:
Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella.
Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita.
Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti