lauantai 24. joulukuuta 2016

Glögikakku

Pohja:

150 g pipareita
50 g voita

Täyte: 
4 liivatelehteä 
2 dl kuohukermaa 
Piparkakkumaustetta 
2 dl luumu-kanelirahka
2 tl glögiä 

Kiille: 
2 1/2 liivatelehteä 
3 dl glögiä 

Ohje:

  • Murskaa piparkakut ja sulata voi. Yhdistä. Taputtele seos Ø 22 - 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

  • Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella.

  • Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita.

  • Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.

  • Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.




  • Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti