Päätin piristää itseäni ja leipoa pitkästä aikaa.
Tein tänään ihanan makeita Fudge leivoksia.
Tässä teille reseptiä, niin pääsette
testaamaan makeista makeimpia
ihanuuksia <3
Pohja:
200g voita
1dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja
Fudge kuorrutus:
2dl kermaa
100g voita
2dl sokeria
200g maitosuklaata
2dl pekaanipähkinöitä
Koristeluun:
n.1dl pekaanipähkinöitä
Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi.
Sekoita joukkoon muna.
Lisää vehnäjauhot sekaan muutamassa
erässä.
Seikoita leivinjauhe joukkoon.
Vuoraa reunallinen uunivuoka (20x30cm)
leivinpaperilla.
Levitä taikina pohjalla. Pistä
haarukalla taikinan pinnalle reikiä.
Kypsennä uunin keskitasolla
200-asteessa n. 13min.
Kuorrutus:
Mittaa kattilaan kerma, voi ja sokeri.
Keitä puuhaarukalla sekoitellen 10min.
Rouhi maitosuklaa ja pähkinät.
Lisää ne fudgeseokseen.
Kaada täyte pohjan päälle.
(HUOM pohjan täytyy olla vielä tässä
vaiheessa uunivuoassa)
Koristele pekaanipähkinöillä, ja
laita jääkaappiin
jähmettymään n. 2-3h, tai yön yli.
Vasta kun kuorrute on kokonaan
hyytynyt,
kakun voi leivinpaperin avulla nostaa
vuoasta, ja leikata paloiksi.
Voit pekaanipähkinöiden sijaan käyttää esim manteleita, hasselpähkinöitä tms.
Itse käytin tällä kertaa Wiener Nougat- rouhetta.
Se on minusta ihan parasta <3
( kuvassa Fugdet ei ole ehtinyt vielä kovettua kunnolla. )
Iloa uuteen viikkoon <3
- L -
Näyttää avian ihanalta! :) Näitä on kokeiltava.
VastaaPoistasiis nämä on ja menee kyllä käsistä ;)
Poista