Pojan 1 vuotis juhliin päätin testaa tämän Kinuskikissan Sateenkaarikakun,
mutta hiukan omilla muutoksilla.
Resepti kuulosti niin hirveän makealta.
Pohja:
200
g Digestivekeksejä
( Kinuskikissan ohjeessa käytettiin
dominokeksejä
)
50
g voita tai margariinia
Täyte:
8
liivatelehteä
5
dl vispikermaa
600
g Maustamatontajogurttia
( Kinuskikissan Ohjeessa oli
vaniljajogurttia
,
mutta vaihdoin maustamattomaan liiallisen
makeuden vuoksi. )
260
g valkosuklaata
1
¼ dl vettä
elintarvikevärejä
Vuoraa
irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Suojaa
halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai
sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa
keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos
vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma
vaahdoksi. Lisää jogurtti.
Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
Lisää täytteeseen. Jaa
täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.
Tässä käytetyt värit ovat vaaleanpunainen, sininen, vihreä ja
musta.
Jatka näin, kunnes
kaikki täyte on käytetty.
Loppua kohden annosta voi pienentää,
niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.
Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta,
jolloin se uppoa myös alaosaan.
Laita
kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi.
Irrota vuoasta ja
siirrä tarjoilulautaselle.
- L -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti