lauantai 28. kesäkuuta 2014

Valkosuklainen sateenkaarikakku

Pojan 1 vuotis juhliin päätin testaa tämän Kinuskikissan Sateenkaarikakun,
mutta hiukan omilla muutoksilla. 
Resepti kuulosti niin hirveän makealta.
Pohja:

200 g Digestivekeksejä 
( Kinuskikissan ohjeessa käytettiin dominokeksejä
 )
50 g voita tai margariinia
Täyte:

8 liivatelehteä

5 dl vispikermaa

600 g Maustamatontajogurttia 
( Kinuskikissan Ohjeessa oli vaniljajogurttia
, 
mutta vaihdoin maustamattomaan liiallisen makeuden vuoksi. )
260 g valkosuklaata

1 ¼ dl vettä

elintarvikevärejä
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. 
Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jogurtti.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. 
Sekoita suklaasula täytevaahtoon.


Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. 
Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.


Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen. 
Tässä käytetyt värit ovat vaaleanpunainen, sininen, vihreä ja musta.




Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. 
Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. 
Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. 


Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. 

Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, 
jolloin se uppoa myös alaosaan.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. 
Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.






- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti