maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Tässä todella herkullinen raparperipiirakan ohje,
ohjeesta tulee uunipellillinen.

Taikina:
400 g (n. 6-6,5 dl) jauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g huoneenlämpöistä voita
125 g (1,5 dl) sokeria
4 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 dl maitoa

Täyte:
n. 1 kg raparperia
50 g (¾ dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria

Murupäällyste:
100 g (1,5 dl) jauhoja
100 g mantelijauhetta
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Valmista raparperipiirakan pohjataikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossaan. Vaahdota voi ja lisää vähitellen joukkoon sokeri, munat ja suola. Sekoita seuraavaksi maito vähitellen joukkoon, kunnes saat tasaista taikinaa. Siivilöi taikinan joukkoon myös kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja tasoita lastalla.
2. Valmista täyte. Poista raparperinvarsista päät ja lehtihangat, kuori tyvet, pese, painele kuivaksi ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi. Sekoita raparperipaloihin sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita murupäällysteen jauhot, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi kaikki ainekset käsin murusiksi.
4. Levitä raparperipalat taikinapohjalle ja ripottele päälle muruset. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Ota uunista, anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.




- L -

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä Essi ;) tämä on, ja muutenkin olen ihan raparperi-fani :D kaikki siihen liittyvä on maukasta <3



      Kiva

      Poista