- Laita kulhoon vähän kättä lämpöisempää (n. 42 astetta) vettä. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja ala hiljalleen lisätä jauhoja. Vispilä toimii noin neljänteen jauhodesilliseen asti :)
- Lopuksi lisää 2 rlk öljyä ja sekoita kunnolla. Anna kohota noin puoli tuntia.
Kohotuksen jälkeen lisää taikinaan vielä 2 rkl öljyä ja vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois. Kaiken öljyn voi sekoittaa taikinaan jo ennen kohoamista, mutta öljyn lisääminen tässä vaiheessa helpottaa leipomista, sillä taikina tarttuu tukevasti käsiin.
- Muovaa taikinasta n 20 pientä sämpylää. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna samalla sämpylöiden kohota liinan alla vielä noin 20 min.
- Paista sämpylöitä noin 10-15 min riippuen sämpylöiden koosta. Käytä uunin keskiosaa. Kiertoilmauunissa asteita vähän vähemmän.
-L-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti