torstai 16. kesäkuuta 2016

Helpot ja nopeat sämpylät

Eilen aloitin viikonlopun leivontaurakan, meillä vietetään lauantaina nuorimmaisen 3 vuotis juhlia, oikea päivä on sitten juhannuksena.

Aloitin sämpylöiden teolla, olen tekemässä minihampurilaisia ja pitää alkaa tekee porrastetusti näitä hommia jotta ehtii lauantaiksi . 

Tässä todella hyvä sämpyläohje ja ennenkaikkea nopea. 

5 dl vettä/ maitoa ( itse laitan aina puolet molempia ) 
1 kpl hiiva
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl öljyä
N. 9 dl sämpyläjauhoja ( taikina jää hiukan tahmeaksi) 


- Laita kulhoon vähän kättä lämpöisempää (n. 42 astetta) vettä. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita ja ala hiljalleen lisätä jauhoja. Vispilä toimii noin neljänteen jauhodesilliseen asti :)

- Lopuksi lisää 2 rlk öljyä ja sekoita kunnolla. Anna kohota noin puoli tuntia.

Kohotuksen jälkeen lisää taikinaan vielä 2 rkl öljyä ja vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois. Kaiken öljyn voi sekoittaa taikinaan jo ennen kohoamista, mutta öljyn lisääminen tässä vaiheessa helpottaa leipomista, sillä taikina tarttuu tukevasti käsiin.

- Muovaa taikinasta n 20 pientä sämpylää. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna samalla sämpylöiden kohota liinan alla vielä noin 20 min.

- Paista sämpylöitä noin 10-15 min riippuen sämpylöiden koosta. Käytä uunin keskiosaa. Kiertoilmauunissa asteita vähän vähemmän.




-L-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti