maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tomaatti - mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Piirakkapohja (1 pyöreä piirakka):

( itse teen aina tuplana niin saan pellillisen) 

100 g voita
0,5-1 dl porkkanaraastetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita melkein sula voi ja porkkanaraaste keskenään
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinaksi
4. Voitele matala piirakkavuoka kevyesti öljyllä 
5. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille ensin lusikalla ja sitten painellen jauhotetuin sormin
6. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 5-10 min

Täyte:
-luumutomaatteja
-mozzarellaa
-tuoretta basilikaa 
-1-2 kanamunaa
- 2 dl kermaa 


-Pilko tomaatit ja mozzarellat valmiiksi.
- Sekoita kanamunat ja kerma sekaisin
- Levitä mozzarellat ja tomaatit piirakalle ja kaada kanamuna-kermaseos päälle. Ripottele basilikanlehtiä päälle.

- Paista uunissa 225 asteessa, noin 20-30 minuuttia 

Todella helppo ja parhaimpia suolaisia piiraita. 



-L-

1 kommentti:

  1. Tämä pääsee testiin. Ja luotan että on hyvää, joten teen ekan kerran suoraan juhlapöytään tarjolle :D

    Jäin miettimään että mitä kermaa olet käyttänyt?

    VastaaPoista