perjantai 10. kesäkuuta 2016

Mustikka-puolukkapiiras

Tänään oli pakastimen tyhjennystä ja extemporee leivontaa.

Mustikka-puolukkapiirasta ja mitä kaapista löytyy periaatteella.

Tässä ohjetta teille, helppo ja nopea ja ennenkaikkea yks parhaimpia piiraita mitä taas tehnyt. 

Itse teen aina samalla pohjalla kun teen makean piiraan, tämä pohja on vaan paras.  

Pohja :
175 g voita
1/2 tl leivinjauhe 
3 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa ( tai maun mukaan) 

Päälle:
Mustikoita 
Puolukoita 

Täyte: 
1 prk kermaviili
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
2 kanamuna

Pohjan ja marjojen väliin tykkään itse laittaa välillä mustikkarahkaa kerroksena, jonka jälkeen marjat ja täyte päälle.

- Sekoita pohjan aineet keskenään. Voitele piirakkavuoka. 
- Painele pohja vuokaan ja kaada päälle mustikat ja puolukat
- Sekoita täyteen aineet ja kaada päälle.
- Paista uunissa 220 asteessa noin20-30 min, anna hyytyä ennen tarjoilua. 


- L-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti