Nutella- juustokakku
Pohja:
175 g keksejä
80 g voita
Täyte:
500 g tuorejuustoa
2 kpl kananmunia
100 g nutellaa
200 g creme fraishe
Sitruunamehua maun mukaan
- Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
- Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle, ja voitele reunat .
- Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat ja ranskankerma, lisää sitruunanmehua maun mukaan.
- Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä nutellaa hieman ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin.
- Paista juustokakkua uunissa n. 40-50 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneen reunoilta, mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uuniluukku hetkeksi, jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uuni.
Anna kakun hyytyä jälkilämmössä vielä n. Tunnin verran. Jäähdytä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti