tiistai 12. marraskuuta 2013

Suklaa-brownies


Huomaa, että keittiö on valmis kun leipominen taas täällä ❤️ 
Tänään pitkästä aikaa päätin tehdä Brownieseja. 

Mikäs sen parempaa, kun iltapäiväkahvit ja suklaata suklaata❤️


                       

Suomessa kahvilassa kun tilaat browniesin 
saat usein kuihvahkoa suklaakakkua muistuttavaa tavaraa lautasellesi. 
Olen aina rakastanut tehdä brownieseja. 

Jälkkäripöydän ehdoton kunkku. 


Resepti on Jamie Oliverin ja äärimmäisen toimiva sellaisenaan. 
Itse olen nykyään hiukan muokannut reseptiä, 
mä nyt tykkäänkin muokkaa ihan kaikkea mitä vaan alankaan leipomaan :)


Tässä teillekkin tiistain kunniaksi reseptiä:) 



Suklaa-brownies

250 g suolatonta voita
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata, vähintään 70% kaakaota
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
leivontakaakaojauhetta 80g
4 dl sokeria
4 munaa

Sulata voi ja suklaa samassa astiassa ja sekoita sulaneena keskenään tasaiseksi massaksi.
Toisessa kulhossa sekoita keskenään sokeri, jauhot, leivinjauhe ja leivontakaakao.
Kaada jauhot sulaneen voi/suklaamassan kanssa samaan kulhoon ja sekoita.
Lisää munat ja vatkaa käsin kunnes koostumus on tasaista ja silkkistä

paista 25cm halkaisijan vuoassa.

Oli miten oli, käytä sellaista vuokaa kuin sinulla on 
(ei liian pientä kuitenkaan) ja vuoraa se leivonpaperilla.

Kaada brownie-seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 
ja paista 180 asteissessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ja päälle voi tehdä tomusokerista ja vedestä ihanat koristeet :)

ISO HUOM! älä missään tapauksessa paista tätä kuin normaalia kakkua.
 Kyllä, koostumus on edelleen hyllyvää ja tutisevaa kun otat sen uunista ulos. 
Kyllä, tikun kuuluukin olla tahmea kun kokeilet kakkua keskeltä. 
Jos ylikypsennät browniesin saat kuivaa suklaakakkua 
jota kahvilat tarjoavat brownies nimellä :) 
Don't make the mistake.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti