perjantai 25. huhtikuuta 2014

Makeat Sitruunaneliöt

Pohja:

120g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa

Täyte:

1prk rahkaa
3/4dl sitruunamehua
2-3tl sitruunan raastettua kuorta

1. Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja fariinisokeri kulhossa. 
Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. 
Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi.

2. Päällystä noin 20x20cm piirakkavuoka leivinpaperilla. 
Painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle.

3. Sekoita rahka, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhossa.

4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. 
Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.

5. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. 
Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.



6. Säilytä jääkaapissa. Sitruunaneliöt ovat parhaimillaan viileinä.

Tosiaan tein tähän muutoksen, koska rahkan tilalle olisi
kuulunut laittaa 1 prk kondensoitua maitoa.
Mutta minä harvoin siitä tykkään, joten tein muutoksen ja laitoin
rahkaa.

Eli makeampaa tulee jos laitat tuon kondensoidun rahkan tilalle.




- L -




2 kommenttia: