tiistai 22. huhtikuuta 2014

Mantelimaidon teko


Minä olen ihan rakastunut tuohon mantelimaitoon,
keitän puurot siihen, murot menee tytöllä mantelimaidolla.
Leivonnassa käytän mantelimaitoa nykyään aina.

Se on vaan niin hyvää, ihan sametinpehmeää ja antaa
ihanan uuden vivahteen kaikkeen mihin sitä lisää.

Ja noh, onhan se terveellistäkin.
( Vaikka ensin minulla taitaa merkata tosiaan tuo maku ;) heh)

Suomessa tuo mantelimaito ei ole oikein saanut vielä ns. kuuluisuutta.
Meillä taitaa olla muodissa tuo soijamaito.

Hyvää maitoa myös niille, jotka ei sitä "normaalia"
maitoa voi allergian takia juoda.

Olen ostanut Alpron mantelimaitoa,
mutta nyt päätin testaa ja tehdä ihan itse.

Tässä teille helppo ohje, jonka jokainen 
jaksaa kyllä tehdä:) 

Nyt pääsee helpolla:D


Mantelimaito

2,5 dl manteleita
10 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

- Laita mantelit likoamaan veteen yön yli ( noin 10 h)
- Laita pehmenneet mantelit ja noin 10 dl vettä tehosekoittimeen, 
sekoita pari minuuttia.
- Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
- Kaada seos siivilän läpi kulhoon ( siivilöi muutaman kerran. )
- Kaada maito lasipulloon tai purnukkaan.
Valmis maito säilyy jääkaapissa noin pari päivää.


- L -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti