torstai 3. huhtikuuta 2014

Miljonäärin leivokset

Miljonäärin leivokset
30 annosta

Pohja
150 g meijerivoita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria

Täyte
3 dl vispikermaa
3 dl fariinisokeria
1 rkl meijerivoita
(ripaus sormisuolaa)

Kuorrutus
150 g tummaa leivontasuklaata

Vaihe 1. 
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. 
Lisää muna rasvaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin noin 40 minuutiksi kovettumaan.

Vaihe 2.
Kauli kauramurotaikina leivinpaperin päällä noin 
puolen sentin paksuiseksi levyksi (25 cm x 30 cm). 
Siirrä levy leivinpaperin päällä pellille ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
Jäähdytä.

Vaihe 3.
Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa 
ja keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. 
Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. 
Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. 
Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle.
 Lisää halutessasi ripaus sormisuolaa. 
Anna kinuskin jäähtyä.

Vaihe 4.
Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä kinuskin päälle. 
Anna leivonnaisen kovettua jääkaapissa. 
Ota levy huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen paloittelua. 
Paloittele levy tukevalla veitsellä noin 4,5 cm x 4,5 cm neliöiksi.

( Miljonäärin leivokset on alkujaan Australiasta.)



2 kommenttia:

  1. Voi että näitä pitää kyllä kokeilla :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi: kyllä suosittelen, oli kyllä niin herkullisia.

      Poista